Basın Kartı Komisyonu Eskişehir'de toplandı

Eskişehir - Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, basın kartlarının ağırlıklı olarak meslek örgütleri mensuplarından oluşan komisyon tarafından verilmesinin, basın kartı ve gazeteciliğin itibarını artırdığını ve Türkiye'nin AB üyesi ülkeler düzeyinde bir uygulama gerçekleştirdiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Salih Melek, Eskişehir'de düzenlenen Basın Kartı Komisyonu Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'de gazeteciliğin prestijli ve saygın bir meslek olmasında basın kartlarının öneminin büyük olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Basın Kartı Yönetmeliği gereği Genel Müdürlüğün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantılarda son derece objektif kriterlerle hakkaniyet ölçüsünde değerlendirme yapıldığını ifade eden Melek, "Basın kartlarının ağırlıklı olarak meslek örgütleri mensuplarından oluşan komisyon tarafından verilmesi, basın kartı ve gazeteciliğin
itibarını artırmakta ve Türkiye'nin AB üyesi ülkeler düzeyinde bir uygulama gerçekleştirdiğini ortaya koymaktadır. Komisyon çalışmaları sırasında ilk kez başvuru yapan 145 ve sürekli basın kartı başvurusu yapan 88 olmak üzere toplam 233 basın mensubunun talebi değerlendirilip karara bağlanacak"dedi.