Basın Konseyi Başkanı Birgit: "Gazeteci Ifade Özgürlüğünü Sınırsız Bir Şekilde Kullanmalıdır"

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, "Gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır" dedi.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, "Gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır" dedi.

Birgit, beraberinde avukat Turgut Kazan, gazeteciler Tufan Türenç, Yalçın Büyükdağlı ve yazar Ali Sirmen ile Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklu 3 gazeteci ile görüştü.

Görüşmenin ardından Birgit ve beraberindekiler Vali Mustafa Toprak, Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Diyadin Gezer'i ziyaret etti.

Birgit, ziyaretlerin ardından Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında, tutuklu gazetecileri bulundukları cezaevlerinde ziyaret ederek, kendilerine moral vermeye çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Cezaevindeki gazetecilerin barınma durumlarını öğrenip bunları Adalet Bakanlığı'na yansıttıklarını kaydeden Birgit, şöyle dedi:

"Tutuklu arkadaşlarımız, 'Biz terör örgütü üyesi değiliz. İfade özgürlüğünü belirtmek istedik' diyorlar. Bizim de altını çizdiğimiz konu bu. Eğer şiddet kullanmıyor, okurlarını ve izleyicilerini şiddete yöneltmiyorsa gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır. Bunu maalesef iktidar bütün seçim bildirgelerindeki vaatlerine karşın tamamen tersine bir durum alarak meslektaşlarımızı susturma yönünde bir tutum aldı."

Birgit, özel yetkili mahkemelerle ilgili olarak da "Bu mahkemelerin kaldırılacağını yerine nasıl bir şey ikame edileceğini tam kavrayamadığım haberler okudum. İnşallah, umut ediyorum ki kurulacak mahkemeler, özel yetkili mahkemeleri aratmaz" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Yakut / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: