Basın Konseyi " Paris Saldırısı Sonrasında Gelişmeleri Kaygıyla Izliyoruz"

BASIN Konseyi Paris saldırısı ve ardından yapılan yorumlarla  ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şunlara değinildi: “Paris’teki mizah dergisine 12 kişinin ölümüyle

BASIN Konseyi Paris saldırısı ve ardından yapılan yorumlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şunlara değinildi:

“Paris’teki mizah dergisine 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısından sonra, Türkiye’deki iki mizah dergisinin çizerlerine yönelik bazı gazete ve sosyal medya üzerinden yapılan hedef gösterme girişimlerini kabul etmemiz mümkün değildir.”

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, bu tür hedef gösterme girişiminde bulunanlar için, gerekli birimleri re’sen göreve çağırdı. Türenç, açıklamasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Son günlerde bazı gazete ve sosyal medyada, iki mizah dergisi çizerleri için, isim verilerek düşmanlığı körükleyen sözler ve açıklamalar yapılmıştır. Hedef gösterme suçunu oluşturan bu paylaşımlarda, ‘hakaret etmeyi sen çok iyi bilirsin, akıllı olun, ayağını denk al, siz de ders çıkarın’ gibi sözler sarfedilmiştir. Bu paylaşımları yapan twitter hesapları acilen incelenmelidir. Bunun içinde savcılık ve güvenlik birimlerinin re’sen girişimde bulunmalarını istiyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: