Basın Konseyi'nden Sabah Gazetesi açıklaması

İstanbul -AA- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, "Sabah Gazetesi yönetimine baskı ve müdahaleyi" protesto ettiğini belirterek, "Söz konusu medya organlarındaki gazetecilere yönelik bu baskıya, Basın Konseyi olarak tüm gücümüzle karşı koymaya kararlı olduğumuzu bir kere daha ilan ediyoruz" dedi.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Sabah Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Merkez Yayıncılığa ait medya organlarına 1 Nisan 2007 tarihinde el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu adına, Başkan Ahmet Ertürk'ün "bu organların yayın politikalarına müdahale edilmeyeceğini" taahhüt ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ertürk'ün, böylece "hem kendi güvenilirliğini zedelediğini, hem de medya organları için yaşamsal değer taşıyan editoryal bağımsızlık ilkesini vahim şekilde ihlal ettiğini" öne süren Ekşi, bu müdahale yüzünden Sabah Gazetesi'nin en önemli konumdaki iki mensubunun görevlerinden ayrıldıklarını belirtti.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, şu görüşleri savundu: "Sabah Gazetesi dahil söz konusu medya organlarına el konulması üzerine kamuoyuna duyurduğumuz açıklamada da ifade edildiği gibi, söz konusu organların özgürce görev yapmasının, ülkemizin temel çıkarlarının gereği olduğu yolundaki görüşlerimizi tekrarlıyoruz. Çünkü söz konusu medya organlarındaki meslektaşlarımızın profesyonel düzeyde kullandığı özgürlük, o zaman da vurguladığımız gibi, iletişim özgürlüğüdür ve bu nedenle hepimizin özgürlüğüdür.

Söz konusu medya organlarındaki gazetecilere yönelik bu baskıya, Basın Konseyi olarak tüm gücümüzle karşı koymaya kararlı olduğumuzu bir kere daha ilan ediyor,
TMSF Başkanı'nı, devlet adına yapmaya memur edildiği görevler dışına çıkmamaya, bilmediği işlere karışmamaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam