Basın mensuplarına saldırı

Elazığ Akçakiraz beldesindeki su kesintileri eylemini haber yapmaya giden basın mensuplarına belediye çalışanları saldırdı.

Olay dün saat 15:00 sıralarında Elazığ’ın Akçakiraz beldesinde vatandaşların yapacağı su kesintileri eyleminde meydana geldi.

Su kesintileri yüzünden eylem yapacağı haberini alan Elazığ Medyasından Kanal 23 , Kanal e, Kanal 9 kameramanları ve Ajans23 haber müdürü eylem yapılacak beldeye gittiler. Burada sorunlarını dile getiren vatandaşların sesini duyurmak için çaba sarf eden basın mensuplarına Akçakiraz belediyesinde görevli bazı personeller tarafından saldırı gerçekleşti.

Belediye personelleri basın mensuplarına hakaretler yağdırarak haber almalarını engelleyip basın mensuplarını darp ettiler, bu sırada basın mensuplarına saldırıldığını gören vatandaşlar belediye görevlilerini engelleyerek basın mensuplarına zarar gelmesini önlediler. Bu arada çekim yapmaya devam eden kameramanların kameralarına müdahale ederek gidip başka yerde çekim yapın diye bağırarak hakaret ettiler.

Reklam
Reklam

Saldırıya maruz kalan basın mensupları şunları söylediler ; Sadece oraya haber yapmak ve halkın sesini duyurmak için gitmiştik, bir anda ne olduğunu anlamadık, Akçakiraz Belediyesinde çalıştığını sonradan öğrendiğimiz şahıslar bizlerin üzerine yürüyerek hakaret ettiler, oradaki vatandaşlar bize zarar gelmesin diye bizi korumaya çalıştılar.

Yapılan bu saldırının anlam veremediklerini belirten basın mensupları hastaneden darp raporu alarak şahıslardan şikayetçi oldular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: