Basın mensuplarının Kuzey Irak gezisi sona erdi

Siirt’te görev yapan ulusal ve yerel basın yayın kuruluş temsilcilerinin Kuzey Irak’a yaptığı gezi sona...

Siirt’te görev yapan ulusal ve yerel basın yayın kuruluş temsilcilerinin Kuzey Irak’a yaptığı gezi sona erdi.
Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Şirketi'nin davetlisi olarak Kuzey Irak’a giden 12 kişiden oluşan basın mensupları heyeti, buradaki eğitim kurumlarında ve basın kuruluşlarını ziyaret ederek, incelemeler yaptı. Erbil, Duhak ve Zaho’daki tarihi ve kültürel mekânları da gezen basın mensupları, yurda döndü.
Geziyi organize eden Siirt Beyza Eğitim Şirketi Temsilcisi Ahmet Bedir, “Yurt dışında eğitim hizmeti veren Fezalar Eğitim Şirketi'nin davetlisi olarak, ilimizde faaliyet gösteren yerel ulusal basın mensupları ile birlikte iki gün boyunca Kuzey Irak bölgesindeki Türk okullarında incelemeler yaptık ve çalışmaları hakkında bilgi aldık. Medya kuruluşlarını ziyaret ettik. Irak genelinde 27 okulda, 9 bin civarında öğrencinin Türk okullarında öğrenim gördüğünü ve bu okulların iki ülke arasındaki köklü ortak dostluğun pekişmesine katkıda bulunmaya başladığını büyük bir memnuniyetle gözlemleme imkânı bulduk. Bunun yanında, ülkemiz şirketlerinin burada çok büyük oranlarda iş yaptığını da görmek bizi umutlandırdı. Bizim açımızdan çok yararlı bir gezi oldu.” dedi.
Siirt’te yayınlanan günlük Umut Gazetesi'nin sahibi Mehmet Esmeroğlu ise gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, çok etkilendiğini belirtti. Esmeroğlu, şöyle dedi: “Gezi, beni iki açıdan etkiledi. Birincisi, buradaki Türk okullarının bu kadar kendilerini kabul ettirmiş olmaları, ikincisi, bu bölgeyi doğrusu bu kadar düzenli ve gelişmiş beklemiyordum. Türk okulları burada kendilerini kabul ettirmişler. Bölge insanı yalnızca insan yetiştirme çabası içerisinde olanı tercih ediyor. Aldığımız bilgiye göre, kontenjanların yüzlerce kat üstünde bir başvuru oluyor. Bu okullar, bu bölgenin geleceğine yön veriyor. İkinci konu, doğrusu bu bölge ile ilgili düşüncem yıkıldı. Bu bölgeyi daha geri, daha az gelişmiş olarak hayal ediyordum.” diye konuştu.
Sonsöz Gazetesi Sahibi Atilla Durak ise Türk okullarının bölgenin huzur ve barışına katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Durak, şöyle dedi: “Yıllardan beri bu bölge huzur ve barış görmemiş. Ancak bu okullar inşallah bu huzur ve barışı sağlayacak. Çünkü İngilizcenin yanı sıra Türkçe Kürtçe ve Arapça dillerini bilen donanımlı insanlar huzur ve barışın önemini bilirler. Bu nedenle bu okullar gelecekte bölgenin huzur ve barışına katkıda bulunacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz