Basın Müdürleri Ve Müşavirlerine “ab” Eğitimi

Türkiye ile Hollanda Hükümeti arasındaki ikili işbirliği çerçevesinde, 19 Ekim 2012 tarihinde başlatılan “Valiliklerdeki İl...

Türkiye ile Hollanda Hükümeti arasındaki ikili işbirliği çerçevesinde, 19 Ekim 2012 tarihinde başlatılan “Valiliklerdeki İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile İl Ticaret ve Sanayi Odaları’ndaki Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlularının AB Konularında Farkındalıklarının Artırılması” konulu MATRA Fonu Projesi’nin Trabzon’daki eğitim toplantısı, 21-22 Kasım tarihleri arasında yapıldı.

Daha önce İstanbul ve Adana’da düzenlenen, “AB Farkındalık Eğitimi”nin Trabzon’daki toplantısı, Maçka Büyük Sümela Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan ve Maçka Kaymakamı Ümit Çaldur'un yanı sıra; Trabzon, Erzurum, Erzincan, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Rize, Bayburt, Artvin, Ardahan, Samsun, Amasya, Tokat, Kars ve Sinop valiliklerinin basın ve halkla ilişkiler müdürleri ve bu illerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarında görevli basın ve halkla ilişkiler sorumluları katıldı.

Reklam
Reklam

Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda-Türkiye Yüksek Öğretim ve Meslek Eğitimi Vakfı (NIHA) tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerinin açılış programında, Vali Vekili Sarıaslan ve AB Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak birer konuşma yaptı. Tanlak konuşmasında, proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerleriyle, 81 ilin valiliklerinde görevli il basın ve halkla ilişkiler müdürleri, il ticaret odaları ile ticaret ve sanayi odalarında görevli basın ve halkla ilişkiler sorumlularının Avrupa Birliği'ne dair bilgilerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Her eğitimin ardından kura ile belirlenecek toplam 24 katılımcının, İspanya'nın Barcelona şehrinde bulunan Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde Aralık ayında düzenlenecek eğitim programına katılmaya hak kazanacağını dile getiren Tanlak, AB katılım sürecinin yalnızca merkezi teşkilatın yürüttüğü bir süreç olmadığını kaydederek, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Trabzon’da 2 gün süren eğitim programında, Gazeteci Zeynep Gürcanlı, “Medya İletişimi”, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, “AB Hibe Programları Kapsamında Proje Destekleri ve İllerde Yürütülen AB Projeleri”, AB Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak, “Temel AB Eğitimi”, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aytül Temel, “Medya Etiği ve Yayıncılık İlkeleri” ve “Yeni Medya”, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Şube Müdürü Mehmet Akseki de, “Basın Kartı Yönetmeliği” konularında seminer verdi.

Reklam
Reklam

Seminerlerin ardından katılımcılara sertifika verildi ve İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenecek eğitime katılacak isimler kura ile belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz