Basın Örgütleri Gazetecilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC) Edremit'te yayınlanan Önce Körfez Gazetesi...

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC) Edremit'te yayınlanan Önce Körfez Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burhan Murat Ayaşoğlu ve On Haber Gazetesi Muhabiri Çetin Murat’a yapılan sopalı ve bıçaklı saldırı olayını kınadı.

KECG Yönetim Kurulu; Gazeteci Çetin Murat’a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Gazetecilik görevini ifa eden kişilere yapılan sözlü ve fiili saldırılar son günlerde artmaya başladı. KEGC olarak bu olayların münferit olmadığını düşünmekteyiz. Basın özgürlüğüne inanıyoruz ve gazetecilerin yayımlarında eleştirdiği kişilerden aynı yolla cevap vermelerini, başka yollara baş vurmamalarını bekliyoruz. Hiçbir sorun kavga ortamlarında çözülemez. Bu ülkede yargı var, basın özgürlüğü var. Bir gün önce gazeteci Murat Ayaşoğlu’na bir gün sonra da gazeteci Çetin Murat’a saldırı gerçekleştirildi. Edremit Körfezi’nde gazetecilik mesleğini sürdürmek ürkütücü bir hal almaya başladı. Çetin Murat’a saldıran kişileri nefret ve şiddetle kınıyoruz. KEGC olarak konunun takipçisi olacağız.” denildi.

Reklam
Reklam

Sahuru beklemek için evine 200 metre mesafedeki kahvehanede arkadaşlarıyla sohbet eden Çetin Murat, saat 03.00 civarında yaya olarak evine gitmek için yola çıktı. Evinin bulunduğu sokağa yaklaşan Çetin Murat’ın yanına gelen 3 kimliği belirsiz kişi, sigara isteme bahanesi ile Murat’ı sopalarla darp etti. Bıçaklanmak istenen Çetin Murat, olay yerinden uzaklaşarak canını kurtarırken, durumu polise bildirdi. Edremit Devlet Hastanesi’ne giderek sağlık raporu alan Çetin Murat, daha sonra saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: