Basında Sansürün Kaldırılması’nın 105’inci Yıldönümü

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Basında Sansürün Kaldırılması’nın 105.Yıldönümü nedeniyle basın emekçilerinin Basın...

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Basında Sansürün Kaldırılması’nın 105.Yıldönümü nedeniyle basın emekçilerinin Basın Bayramı’nı kutladı.

Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, demokrasinin kesintiye uğradığı, vesayetin hüküm sürdüğü dönemlerde ciddi yaralar alan basın sektörünün, AK Parti Hükümeti'nin öncülüğünde, son 10 yıllık zaman diliminde, demokratikleşme noktasında tarihi reformlar gerçekleştirerek büyük mesafeler kat ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Köse, “Yasaklarla mücadeleyi, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı ilke edinen hükümetimiz, basın özgürlüğünün teminatı olan ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri tek tek kaldırmıştır. Basın özgürlüğü; ancak demokrasi içinde mümkündür. Bu bakımdan, hepimiz demokrasiyi ortak değer olarak kabul etmeli, güçlenmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Türkiye'de demokratikleşme yolunda, hak ve özgürlüklerde ilerleme sağlandıkça, basın özgürlüğü daha da güçlenecektir. Bu düşüncelerle, Antalyalı gazetecilerin ve tüm basın emekçilerinin Basın Bayramı'nı kutluyor; başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: