Başiskele Orkestrası'nda Son Gün 9 Kasım

Başiskele Belediyesi 12-20 yaş arasındaki gençlerden oluşan bir orkestra kurmak için ilçe genelinde başlattığı kayıtlarını...

Başiskele Belediyesi 12-20 yaş arasındaki gençlerden oluşan bir orkestra kurmak için ilçe genelinde başlattığı kayıtlarını 9 Kasım Cuma günü saat 17.00’de sona erdiriyor.

11 Kasım Pazartesi günü toplanacak jüri, yapacağı elemelerde enstrüman ile vokal dalında birincileri belirleyecek. Ödüllerini ise Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz takdim edecek. Seçici kurul daha sonra orkestranın sayısını 10’a tamamlayarak Başiskele Orkestrasını resmi olarak oluşturacak. Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak orkestranın seçici kurul heyetinde Fırat Nadir Bilgin, Furkan Kayaoğlu ve Fahri Uslu yer alıyor. Proje amacı ise Başiskele’de müziğe gönül veren, bir enstüruman çalabilen ve vokal yapabilme yeteneğine sahip gençleri aynı çatı altında toplamak. Müracaatların son haftasında kayıt yaptırmak isteyen gençler 343 2020 dahili 1160 numaralı telefon numaradan bilgi alabilecekleri gibi o.altintas@basiskele.bel.tr mail adresiyle de iletişime geçebilecekler.

Reklam
Reklam

Yarışma sonrasında seçilen grup, müzik öğretmeni Fırat Nadir Bilgin tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmalar sonrasında orkestrasını oluşturulacak. Eğitimlerini gerçekleştirecek olan grup daha sonra Başiskele sahili, kültür merkezleri ile belediye etkinliklerinde mini konserler düzenleyecek. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Geleceğimizi korumak, kültürümüzü yaşatmak için sanata ve kültüre yatırım yapmalıyız. Bizler gençlerimize şans tanıyoruz ve Başiskele Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanınızdayız“ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: