Başiskele'de 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kocaeli genelinde olduğu gibi Başiskele’de de büyük bir...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kocaeli genelinde olduğu gibi Başiskele’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık bahçesinde gerçeklen çelenk töreninin ardından Başiskele Belediye Başkanlığı makamına Yeşilkent İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Mehmet Emin Pekin oturdu. Genç başkan eğitime öncelik mesajı verdi. 23 Nisan kutlamaları Başiskele Yenikent Denizdibi İlköğretim Okulu’nda devam etti.

Denizdibi Okulu’nun ev sahipliğinde okul bahçesinde gerçekleşen 23 Nisan coşkusuna Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Tuncer, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, ilçe milli eğitim müdürü Cemil Akkaya, ilçe emniyet müdürü Adil Öztırak belediye meclis üyeleri, muhtar ve öğretmenler ile öğrenci velileri katıldı. Saygı duruş ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kapsamlı programda rengârenk görüntüler yer aldı. Havanında güzel olması coşkuyu daha da artırdı.

Reklam
Reklam

Programa ev sahipliği yapan Başiskele Yeniköy Denizdibi İlk ve Ortaokulu Müdürü Veli Aslan’ın gün önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya bir konuşma yaparak protokol üyeleri ile törene gelen velileri selamladı. Tamamı Denizdibi öğrencilerinden oluşan kutlama programı minik öğrencilerin 23 Nisan şiirleriyle başladı.

Anasınıfı öğrencilerinin birbirinden güzel gösterileri ise herkes tarafından beğeni topladı. Özellikle protokole verdikleri beyaz güvercin ise görülmeye değerdi. Yine birinci ve ikinci sınıfı öğrencileri modern dans ve müzikli gösterilerle yeteneklerini sergiledi. İlerleyen dakikalarda okulun saz gurubu, erkek öğrencilerin gösterileri, koro, banda şov ile program daha da hareketlendi. Etkinlik şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilkokul öğrencileri arasında gerçekleşen resim yarışmasında birinci İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu’ndan Berkay Kaya, ikinci Levent Kırca Oya Başar İlkokulu Öğrencisi Sadiye Yeşilkır ve üçüncü Misak-I Milli İlkokulu öğrencisi Ece Kaynak oldu.

Reklam
Reklam

Yine ortaokul öğrencileri arasında gerçekleşen şiir yarışmasında Kullar Hacı Mustafa Özsoy Ortaokulu öğrencisi Zeynep Karaman birinci, Özel Conkbayarı Öğrencisi Betül Şen ikinci ve Misak-ı Milli Ortaokulu Öğrencisi Kader Şen’de üçüncü oldu. Başiskele Belediyesi tarafından hazırlanan ödüller Kaymakam Partal, Garnizon Komutanı Tuncer ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayabakan tarafından takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: