Başiskele'de ağaçlar budanıyor

Belediye ekipleri fazla uzamış, kurumuş veya tehlike arz eden ağaçları budayarak çalışmalarına devam ediyor.

Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak için yapılan ağaç budama çalışmaları ağaçların uykuya geçme ve yaprak dökmeye başladığı döneme girilmesi nedeniyle hareketlilik kazandı. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yol kenarlarında, park ve bahçelerde, yeşil alanlarda fazla uzamış, kurumuş veya tehlike arz eden ağaçları budayarak çalışmalarına devam ediyor. Ekipler ayrıca yaz aylarında kuruyan ağaçları sökerek yerine yeni fidanlar dikiyor. Cami, hastane, okul gibi kamu kurum ve kuruluşlardan gelen ağaç budama talepleri de değerlendirilerek gerekli hizmet sağlanıyor.

Reklam
Reklam

AĞAÇLARIN ÖMRÜ UZUYOR

Ağaçların dinlenme dönemi olarak adlandırılan kış aylarında yapılan budama çalışmalarıyla bitkilerin sağlıklı ve düzgün şekilde yeniden yeşermeleri sağlanıyor. Parklardaki ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların formlarının geliştirilmesi ve güzel bir görünüm sağlanması için başlatılan ağaç budama çalışmaları, 2 ekip tarafından sürdürülüyor. Ekipler yapılan program dahilinde parklar, okullar ve vatandaşlar tarafından gelen dilekçeler doğrultusunda budama çalışmalarını sürdürüyor.

AYAZ: DUYARLIYIZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz: "Başiskele Belediyesi her daim çevreye ve doğaya duyarlılığıyla örnek olmuştur. Bu kapsamda ekiplerimiz planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Ağaç dikmenin yanında mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakımı ve budama faaliyetleri de önem taşımaktadır. Bu amaçla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz mevcut ağaç ve çalı türü bitkilerde gerekli görülen şekil budamaları, kuru dal kesim işlemlerini özenle yapmaktadır. Tespit edilen kuruyan ağaçlar ise sökülerek yerine kaldırım ve yol genişletmelerinde sökülüp yeşillendirilen ağaçlar veya fidanlar dikilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz