Başiskele'de Çakıl Ve Kumlar Temizleniyor

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Mehmetağa Mahallesi Başyiğit Caddesi'ne paralel olan Kilez Deresi'nde...

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Mehmetağa Mahallesi Başyiğit Caddesi'ne paralel olan Kilez Deresi'nde temizlik operasyonu başlattı.

Her yıl düzenli olarak yapılan çalışmalar kapsamında ekipler özellikle barajdan dere yatağına sürüklenerek gelen ve burada küçük yığınlar oluşturan çakıl, kum ve milleri iş makinaları yardımıyla temizledi. Fen İşleri Müdürlüğü toplanan malzemeyi stoklayarak yeniden değerlendiriyor.

Başiskele'nin en büyük deresi olması özelliğine sahip Kilez Deresi yılda birkaç defa temizleniyor. Yağışların yoğun olduğu mevsimlerde sel sularının ve baraj sularının sürükleyip getirdiği yabancı maddeler, biriken kum ve çakıllar temizleniyor. Bunların yanı sıra oluşan yabani ot ve bitkiler de kesilerek derenin temizliği yapılıyor.

Reklam
Reklam

Kilez Dere'den çıkartılan çakıl, kum ve miller ile bir bakıma geri dönüşüm sağlanıyor. Toplanan malzeme özellikle kaldırım altları için dolgu malzemesi olarak kullanılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz