Basit Önlemlerle Diş Ve Ağız Sağlığına Kavuşmak Mümkün

Sivas'ın Suşehri Devlet Hastanesi Diş Hekimi Bünyamin Karkın, sağlıklı dişlere ve ağız sağlığına alınacak birtakım...

Sivas'ın Suşehri Devlet Hastanesi Diş Hekimi Bünyamin Karkın, sağlıklı dişlere ve ağız sağlığına alınacak birtakım basit önlemlerle kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Diş Hekimi Bünyamin Karkın dişleri fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etleri kanıyorsa veya acıyorsa ya da sürekli kötü ağız kokusu oluşuyorsa diş hekiminize görünmek gerektiğini ifade etti. Karkın açıklamasında şunları dile getirdi: "Diş hekiminiz, doğru ağız bakımı tekniklerini öğrenmenizi sağlayarak dişinizin fırçalama sırasında dikkat gerektiren bölgelerini fark etmenize yardımcı olabilir. Ağız bakımı, dişleriniz ve dişetleriniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Sağlıklı dişlere sahip olmak iyi görünmeniz ve iyi hissetmenizin yanı sıra yemek yemenizi ve konuşmanızı da sağlar. İyi bir ağız sağlığı huzurunuz için de önem taşır. Kurallı ve doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanımını içeren günlük önleyici bakım, problemleri ortaya çıkmadan önce durdurmanıza yardımcı olur.’’

Reklam
Reklam

Diş Hekimi Bünyamin Karkın günde iki defa kurallı ve doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanmanın; dengeli beslenme ve yemekler arasındaki atıştırma sayılarını azaltmanın; diş macunu dahil olmak üzere florür içeren diş ürünlerini kullanmanın; diş hekimin tavsiyesi doğrultusunda florürlü ağız suyu ile ağzı çalkalamanın önemine değindi. Karkın, sularında florür bulunmayan bir bölgede yaşayan 12 yaşın altındaki çocukların florürlü su içebileceklerini veya florür takviyesi alabileceklerini kaydetti.

Diş hekimi Bünyamin Karkın alınabilecek diğer önlemler hakkında şunları ifade etti: ‘’Tükettiğimiz alkolsüz içecek sayısını azaltabilir ve aynı zamanda mevcut ağız bakım tekniklerinden istifade edebilirsiniz. Gazlı bir içeceği tükettikten sonra diş minesinin asitlere maruz kalma süresini uzatabilen içecek izlerini çıkarmak için ağzınızı suyla çalkalayın. Fırçanızı yıpranmaya başladığında ya da normal şartlarda her üç ayda bir değiştirmemiz gerekir. Buna ek olarak, belirli hastalıklar sonucunda fırçada yeniden enfeksiyona yol açabilecek mikroplar bulunduğundan bu dönemlerde fırçanın değiştirilmesinde fayda sağlar. Kendinize uygun olan diş macunu kullanmanız önemlidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz