"Başka bir plan daha yok"

ANKARA (İHA) - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvero De Soto, Annan Planı'nın yarı yarıya kabul edildiğini belirterek, bundan başka bir plan daha olmayacağını bildirdi.

De Soto, veda ziyaretleri çerçevesinde bugün Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulundu. De Soto, sırasıyla Bakanlık Müsteşarı Büyükelçi Uğur Ziyal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Bakanlığın Kıbrıs Dairesi yetkililerine yaklaşık 3 saat süren ziyaretin ardından kısa bir açıklama yaptı. De Soto, Annan Planı'nın tüm koşulları karşıladığını ve planın Türk tarafından kabul, Rum tarafından da red ile karşılandığını söyledi. De Soto, 'Bir başka planla yeniden gelecek misiniz?' şeklindeki soruya, "Kristal kürem yok" şeklinde cevap verirken, bu plandan başka bir planın olmayacağını ifade etti. De Soto, kendisinin müzakereler boyunca ne tür bir mücadele verdiğinin sorulması üzerine ise, "Size kitabımı gönderirim" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, söz konusu görüşmelerde De Soto, Genel Sekreter Annan'a sunacağı raporun dengeli ve gerçekleri yansıtan bir rapor olacağını Türk yetkililere bildirdiği öğrenildi.