Başka isim mi bulamadılar ?

Şanlıurfa’nın en büyük alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa’nın en büyük alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Rönesans Gayri Menkul Yatırım tarafından eski otogarın yerine inşa edilen Alışveriş Merkezi, 145 seçkin markayı bir araya getirecek. 88 088 65 m2 arsa üzerine yapılan Alışveriş Merkezi’nde 145 mağaza yer alacak. 1100 m2 bowling alanı, 2500 m2 fast food alanı, 4200 m2 hiper market, 3800 m2 elektronik market alanı bulunan AVM’de Dünya markalarının seçkin markaları yer alacak.

Vatandaş AVM ismine tepki gösterdi.

Gaziantep Sankopark, Adana Optimum gibi Türkiye’nin birçok ilinde AVM inşa eden Rönesans Gayri Menkul’un Şanlıurfa’daki AVM’sine bulduğu isime vatandaşlar tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar ‘Başka isim mi bulamadılar’. ?

Vatandaşlar reklam panolarında gördüğü AVM isminin Urfa Piazza yani İtalyanca ‘Medyan’ anlamına gelen ismin kentin en büyük AVM’sine koyulmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar ‘Kentin cazibe merkezi haline gelecek Halepli Bahçe semtindeki AVM’ye başka bir isim mi bulamadılar. Bu konuda yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Şanlıurfa’nın tarihi mekanlarından birinin ya da kente özgü başka bir isim bulunmasını istiyoruz. Yabancı bir isim istemiyoruz’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bölgenin çehresi değişecek.

Şanlıurfa şehir merkezine 2.5 km uzaklıkta olan ve bölgenin önemli arterlerinden biri olan İpekyol Bulvarına inşa edilen AVM kentteki önemli bir eksiği giderecek. Neredeyse 180 mağazalı Gaziantep Sankopark büyüklüğünde inşa edilen AVM kentin önemli bir sosyal merkezi haline gelecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: