Başkale’de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Van’ın Başkale ilçesinde 212 kilo 688 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan...

Van’ın Başkale ilçesinde 212 kilo 688 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi
İran sınırından Türkiye'ye uyuşturucu getirileceğini istihbaratını alan Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Esenyamaç köyü Korgik Deresi yakınlarında 06 BL 4395 plakalı E.K. yönetimindeki otomobili takibe aldı. Takibe alınan araç patika yola geçmek isterken Jandarma ekiplerince durduruldu. Narkotik köpeği ile yapılan aramada aracın bagajında ve koltuklar içerisinde 75 paket halinde 212 kilogram 688 gram toz esrar bulundu.
Yapılan teknik ve araçlı takipte, uyuşturucu maddeyi geçirmek isteyen şahsa gözcülük ettiği ve olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle M.T. yönetimindeki 63 YB 541 plakalı minibüs sürücüsü de yakalandı. Olayda iki araç sürücüsü de gözaltına alındı.
İfadelerinden ardından Başkale Adliyesi’ne çıkarılan şahıslar, tutuklanarak ceza evine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz