Başkan Akaydın: Antalya, temmuz ayında aktarmalı ulaşıma geçecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Halkart sorunun çözüldüğünü ve artık Antalya'da temmuz ayından itibaren...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Halkart sorunun çözüldüğünü ve artık Antalya'da temmuz ayından itibaren aktarmalı ulaşıma geçileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda Kaleiçi’nin gelişim ve dönüşümünü yönlendirmek amacıyla ulusal tasarım yarışması düzenlendi. Yarışmayla ilgili düzenlenen toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gündemden düşmeyen halk kart sorununun artık bittiğini ve temmuz ayında aktarmalı ulaşımın geleceğini bildirdi. Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Akaydın, seçim öncesinde halk kart için bir protokol imzaladıklarını söyledi.
Akaydın, haksızlığa uğradıklarını iddia eden halk otobüsleri ve minibüsçülerle uğraşarak belirli bir noktaya gelindiğini belirtti.
Minibüsçülerle otobüsçüler arasında yapılan antlaşmaya göre havuz sisteminde bir ulaşım sisteminin olacağını vurgulayan Akaydın, “Temmuz ayında Antalya’nın yeni ulaşım güzergahı olacaktır. Otobüs güzergâhları 130 küsurdan 90 küsura düşecek durak sayıları artacak ve belli yerlerde 4–5 yerde toplanma alanı olacaktır. Şehrin merkezi hatlarında 12 metrelik otobüsler çalışacak. Teleferiğe doğru gittikçe minibüsler çalışacak. Tramvay hatlarında besleme hatlar olacak. Trafik yoğunluğu kalkacak. Aktarmalı ulaşım olacak. Mesela Varsak’tan Lara’ya 3 otobüsle gidilecek bir tramvay da olabilir ama aynı zaman diliminde tek yönde ise tek biletle gidebilecek.” şeklinde konuştu.
Antalya’nın önümüzdeki 30 yıl ulaşım planı yapması gerektiğini söyleyen Akaydın, “yeni bir ulaşım modeli mi lazım? Köprülü kavşak mı lazım? Ne lazımsa bu ortaya çıkacak. Biz de diyeceğiz ki; 'arkadaşlar bunun böyle yapılması lazımdı biz de yaptık' diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz