Başkan Akaydın Varsak'taki Tesisleri Inceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Varsak Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Merkezi (ASMEK), Varsak Spor Merkezi ve Varsak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Varsak Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Merkezi (ASMEK), Varsak Spor Merkezi ve Varsak Fidan Üretim Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek'ten Varsak ASMEK ve Spor Merkezi ile ilgili bilgiler alan Başkan Akaydın, kursiyerlerle bir araya geldi. 200 kursiyerin devam ettiği ASMEK Merkezi'ndeki derslikleri gezen Akaydın, kurslar hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerle sohbet eden Akaydın, sıkıntıları olup olmadığını sordu.

Reklam
Reklam

Akaydın, bu yıl yeniden düzenlenen, 160 kadının ücretsiz fitness, pilates, step-aerobik ve yoga dersleri aldığı Varsak Spor Merkezi'ni de ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden, Akaydın, isteklerini kırmayarak, onlarla birlikte aerobik yaptı.

Akaydın, aynı alanda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan atölyeleri de denetledi. Akaydın, Boğaçayı Atölyeleri'nin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin 2'nci üretim atölyesi konumundaki tesislerle ilgili Adem Akyürek'ten bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacı olan büro mobilyalarını burada ürettiklerini anlatan Akyürek, "Ayrıca belediyenin tüm klimalarının tamir ve bakımı burada yapılıyor. Yılda ortalama bin 500 klima bakımı ve tamiri yapıyoruz. Böylece önemli bir giderin, belediye kasasında kalmasını sağlıyoruz" dedi.

Başkan Akaydın, incelemeleri kapsamında Varsak Fidan Üretim Tesisleri'ni de gezdi. Bazı ağaç türlerinden çelikleme yöntemi ile fidan elde edilen tesisle ilgili bilgi alan Akaydın, çalışanlarla bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Akaydın, "Büyükşehir Belediyesi, daha önce hizmet alımı yöntemiyle temin ettiği çiçek ve bitkileri artık Hurma ve Varsak'taki kendi seralarında yetiştiriyor. Ağaç, çiçek ve çalı grubu bitkileri yetiştirerek, yıllık yüzde 70'e varan tasarruf sağlıyoruz. Kenti güzelleştirme çalışmaları daha az maliyetle gerçekleştiriliyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: