Başkan Akaydın, Yörüklerle Biraraya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yüzüncü Yıl sahalarının yerine yapılacak stadyum projesiyle ilgili, "Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yüzüncü Yıl sahalarının yerine yapılacak stadyum projesiyle ilgili, "Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan alışveriş merkezi yapımı için ayrılmış. Yüzüncü Yıl yeni bir alışveriş merkezi kaldırmaz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Mustafa Akaydın, dernek binasında yaptığı konuşmada, başkanlığı süresince Antalya'ya önemli yatırımlar yaptıklarını, ancak geçici tahsislerin iptal edilmesinin hayata geçirilecek bazı önemli projeleri engellediğini savundu. Hizmet için yaptığı projelerin önünün kesildiğini iddia eden Başkan Akaydın, "Türkiye'de 19 kurumun ayrı plan yapma yetkisi var. TOKİ, Ayasofya Camii'ni yıksa, yerine otel yapsa, hukuken kimsenin bir şey deme hakkı yok. Her kurumun ayrı plan yapma yetkisinin bulunması, ilerde karmaşaya yol açar" dedi.

Reklam
Reklam

Antalya'nın stadyum ihtiyacına da değinen Akaydın, stadyum projesinin Danıştay tarafından iptal edildiğini anlattı. Stadyum konusunda Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 4 yıldır eleştiriler yöneltildiğine değinen Akaydın, stadyumların devlet bütçesiyle yapılması gerektiğini savundu. Erzurum'a Kış olimpiyatları için 1 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirten Akaydın, "Kayak tesisleri şu an bomboş. Kayakçıların kullanacağı asansörler bozulmuş. Antalya'nın stat hakkı yok mu- Trabzon'a, Ankara'ya devlet stadyum yapıyor, ancak Antalya'ya gelince, burada siyaset farklı rüzgardan esiyor" dedi.

Stadyumun ihalesinin gerçekleştiğini bildiren Akaydın, "Heyecanla nasıl, hangi yöntemle yapılacak bekliyorum. Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan alışveriş merkezi yapımı için ayrılmış. Yüzüncü Yıl yeni bir alışveriş merkezi kaldırmaz" diye konuştu.

-Büyükşehir Yasası-

Başkan Mustafa Akaydın, Büyükşehir Yasası'nın "Türkiye'nin eyaletleştirme projesi" olduğunu da öne sürdü Türkiye'nin federal sistem yapısına uygun olmadığını vurgulayan Akaydın, "AKP'nin kırsal bölgelerinde oyları yüksek. Adana, Mersin, Antalya, Balıkesir ve Manisa gibi CHP ve MHP'li belediyeleri almak için yapılan bir çalışmadır. Antalya'nın yüzölçümü, İstanbul ve Kocaeli'nin yüzölçümü toplamlarının iki katıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Akaydın, Antalya'da hayata geçirmek istediği projeler olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhalesine yürütme durdurma kararı verilen Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ni yapmak istiyorum. Cadde düzenlemeleri çok övgü alıyor. Her bir cadde, katlı kavşak projesi değerindedir. Cadde düzenlemelerine devam edeceğim. Karayolları Gazi Bulvarı'nı, belediyeye devretmiyor. Bu bölgeyi belediyeye verirse katlı köprülü kavşaklar bu bölgeye yapılmalıdır. Bunu hayata geçirmek istiyorum. Ulaşım sistemini daha kaliteli hale getirmek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Ulaşım Master Planı tamamlanmak üzere."

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz