Başkan Akdoğan: Halkı rahatsız eden eğlence merkezlerini kaldırdık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. “Amacımız sorunlara birebir çözüm üretmek” diyen...

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. “Amacımız sorunlara birebir çözüm üretmek” diyen Akdoğan'a muhtarlar da destek verdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, mahallelerde yapılan hizmetleri gezdirdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yapılan çalışmaları tek tek muhtarlara yerinde göstererek anlattı. 66 Evler mevkiinde bulunan park alanı hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan; “Normalde biz burayı cami olarak düşünmüştük bu mahallenin cami talebi vardı. Fakat planda buranın yeşil alan olmuş olmasından ve vatandaştan da yeşil alan olmak kaydıyla kamulaştırılmış olmasından dolayı burayı kapalı halı saha haline getirdik. İki yanına da oyun grubu koyarak gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine sunduk.” dedi.

Reklam
Reklam

Dere mahallesinde yapılan Niğde’nin ilk kapalı Pazar alanı ve Yeşilburç Caddesi'ni asfaltladıklarını belirten Başkan Akdoğan, cadde üzerinde bulunan kapalı pazar yerini de anlattı. Niğde’de park ve çocuk oyun alanı anlayışını değiştirdiklerini, yaptıkları yüzme havuzu ile 12 ay hizmet verdiklerini söyledi.

Seçimlerden önce söz verdikleri hizmetleri fazlasıyla yerine getirdiklerini kaydeden Akdoğan; “İlhanlı düğün salonunu halkımızın hizmetine sunduk. Düğün yapacak kişinin ailesi yeşil kartlı ise hem buradaki hem de Nar Mahallesi’ndeki tesisimiz ücretsiz. Ama onun üstünde bir geliri var ise fiyatımız hafta içi 500 lira hafta sonu 750 liradır. Biz gelir elde edelim diye burayı yapmadık.” şeklinde konuştu.

Hizmetlerin kesintisiz devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Zahire pazarını oluşturarak esnafımıza alışveriş yapanlara büyük kolaylık sağladık. Burada her biri 200 metrekare büyüklüğünde dükkan yaptık. İçine damperli kamyonun girip damperini kaldırıp yükünü boşaltacak şekilde 30 tane dükkanımız var. Burayı da zahire pazarı haline getirdik. Şimdi bir iki sene sonra burası daha hareketli hale gelecek. Galericiler Sitesi yanındaki boş alana inşaat malzemesi satıcılarını taşıyoruz. Önümüzdeki yıl onlar buraya gelecekler. Yine buranın yan tarafını Niğde Ticaret Borsası’na verdik."

Reklam
Reklam

Halkımızın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını bir bir çözdüklerine dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı, “Şehrin merkezinde eğlence mekanlarından 14 tane yer vardı. Bunlarla belediye olarak önce bir sözleşme yaptık. Böyle bir yer yaparsak çıkacaklarını bize taahhüt ettiler. Biz de yerleri yaptık bu arkadaşlara buraları verdik, merkezi de boşalttılar taahhütlerini yerlerine getirdiler. Merkezdeki esnafın şikayetini ortadan kaldırmak için burayı yaptırdık. İnşallah Melekgirmez Sokak olarak halk arasında anılan sokağı da ele alacağız ve restore yapacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: