Başkan Akgül: Kentsel Dönüşüm Bir Fırsat

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi...

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
Projeye dair yapılan çalışmaları vatandaşlarla paylaşan Akgül’e, Başkan yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ve Başkan Danışmanı Aydın Demir eşlik etti. Esnafı da ziyaret edip hatır soran Akgül, projenin sosyal konut standartlarının çok üzerinde gerçekleşeceğini söyledi.
Akgül; “Kentsel dönüşüm bir fırsattır. Sizlerin isteklerini, çıkarlarını ve faydalarını asla gözardı etmiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

AĞUSTOS’TAN BERİ 977 ANLAŞMA

Kentsel dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan Akgül, geçtiğimiz ağustos ayından itibaren başlanan anlaşmalar neticesinde bugüne kadar 977 vatandaşla anlaşma yapıldığını kaydetti. Üç mahallenin de çok eğimli ve topografyası bozuk bölgede bulunduğunu belirten Akgül, 575 bin metrekarelik alanda uygulanacak Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nde, TOKİ tarafından yapılacak 2 adet cami, 20 bin metrekare eğitim kompleksi alanı, spor alanları, Kızılay Sosyal Hizmet Binası, 2 adet temalı kent park, kreş alanı, ticari alanlar, teknik alt yapı alanları, kapalı pazar alanı, aile merkezi, bilgi evi, yeşil alan, otopark ve sosyal donatılar yer aldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: