Başkan Akgün, Birlik Toplantısı İçin Kıbrıs’a Gitti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği ile KKTC Belediyeler Birliğinin ortaklaşa düzenlediği...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği ile KKTC Belediyeler Birliğinin ortaklaşa düzenlediği iki gün sürecek olan toplantı için Kıbrıs’a gitti.

“Belediyelerde İdari ve Mali Kapasitenin Geliştirilmesi”nin görüşüleceği toplantıda sunum yapacak olan Başkan Akgün, yerel yönetimlerdeki tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. 25-26 Nisan tarihleri arasında KKTC’de düzenlenen, "Belediyelerde İdari ve Mali Kapasitenin Geliştirilmesi" başlıklı konferansa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Dünyası ülkeleri yerel yönetim temsilcileri de katıldı. Düzenlenen toplantı kapsamında "Belediyelerde su ve atık yönetimine" ilişkin konuların tartışılacağı konferans vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden kardeş şehir olan belediyelerin bir araya gelerek mevcut ilişki ve işbirliklerinin gözden geçirileceği yetkililer tarafından belirtildi.

Reklam
Reklam

Başkan Akgün, iki gün sürecek olan toplantıda belediyelerde idari ve mali kapasitenin geliştirilmesi ve belediyelerin genel sorunları, belediyelerde ölçek sorun ve hizmet görme kapasitesi ile Merkezi İdare ve Yerel Yönetimler Arasında Görev ve Yetkilerin ele alınacağı bir toplantı olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: