Başkan Akgün: Depreme hazırlık için radikal bir kanun çıkartılmalı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul’un depreme hazırlanması noktasında öncelikle radikal bir kanunun çıkartılması gerektiğini...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul’un depreme hazırlanması noktasında öncelikle radikal bir kanunun çıkartılması gerektiğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında düzenlenen depreme hazırlık toplantısı öncesinde bir değerlendirme yapan Akgün, “Öncelikle radikal bir kanun çıkarılmalı. Süreli olmalı ve bu deprem hazırlığı neyse ortaya konulup yapılması lazım.” dedi.
İstanbul’da depreme hazırlık noktasında geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını belirten Akgün, “İstanbul’un depreme hazırlanması için neler yapılabileceğini tartışıyoruz. Ama sadece tartışmada kalıyor. 39 ilçe belediyesi olarak daha somut neler yapılabileceğini konuşacağız. Öncelikle radikal bir kanun çıkarılmalı. Süreli olmalı ve bu deprem hazırlığı neyse ortaya konulup yapılması lazım. Mesela İstanbul’da kaçak veya depremde yıkılacak konutlar belli. Devlet bu vatandaşa yıkıp yeniden yapması için süre vermeli ve eğer bu süre içinde yapmazsa devlet yıkmalı. Veya bu binaların yıkılıp yapılması için imar artışları verilmeli. Radikal karar alınmadığı müddetçe insanların depremde ölmesini istemiyorsak radikal kararlar alıp süreli bir şekilde uygulamaya geçilmeli. Eğer belirlenen süre içinde yıkılmazsa kanunların yaptırımların gereklerine razı olmalı.” şeklinde konuştu.
İstanbul’un depreme hazırlıklı ilçelerinden birinin Büyükçekmece olduğunu aktaran Akgün, “Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Belki en az sorunlu ilçelerden biriyiz. Büyükçekmece’de yıkılacak 60-70 bina bulunuyor. Büyükçekmece’nin avantajı var. Bir tane kaçak inşaat yok. Köy zamanında yapılan bazı binalar var. Yıkılacak binaları tespit ettim kanun çıksın çıkmasın bunların yıkımını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz