Başkan Akgün Sertifika Verdiği Öğrencilerle Tenis Ve Voleybol Oynadı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Akademisi Yaz Spor Okulları'nı başarıyla tamamlayan yüzlerce genç sporcu, sertifikalarını...

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Akademisi Yaz Spor Okulları'nı başarıyla tamamlayan yüzlerce genç sporcu, sertifikalarını ve madalyalarını aldı. Yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile tenis ve voleybol oynadı.

Büyükçekmece Belediyesi önderliğinde yaz spor okullarında bir yıl boyunca 4 branşta eğitim gören yüzlerce genç sporcuya, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından sertifikaları ve madalyaları verildi. Futbolda 220, basketbolda 50, voleybolda 80, teniste 40 kişi olmak üzere 1. dönemde eğitimlerini tamamlayan toplam 400 genç sporcu, 1 ay boyunca ter döktü. Atatürk Spor Kompleksi'ndeki törene başta Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olmak üzere başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, antrenörler, veliler ve Halk Akademisi'nde eğitim gören çok sayıda çocuk katıldı.

Reklam
Reklam

“YAZ OKULLARI SAYESİNDE ÇOCUKLARIMIZ KENDİLERİNİ GELECEĞE HAZIRLIYOR”

Genç sporcuların yanına gidip spor okullarıyla ilgili görüşlerini alan Belediye Başkanı Akgün, “Her yıl yaz aylarında 5 bin çocuğumuz Halk Akademisi’nin spor bölümlerine devam ediyorlar ve yaz tatillerini verimli bir şekilde geçiriyor. Bu Büyükçekmece’nin olduğu kadar anne ve baba için de çok önemli. Bu tür etkinlikler sayesinde çocuklarımız kendilerini geleceğe hazırlıyor” dedi.

Büyükçekmeceli çocukların karşılıklı olarak Schalke 04 takımının tesislerine gittiğini dile getiren Başkan Akgün, “Çocuklarımız oradaki tesisleri görünce bizim buradaki tesisler çocuklarımızı tatmin etmedi. İlk zamanlarda tatmin etmemişti. Ama şimdi alt yapı çalışmalarını çok iyi hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Akgün, konuşmasının ardından eğitimcilere ve genç sporculara sertifika ve madalyalarını verdi. Madalyalarını Başkan Akgün’ün elinden alan öğrenciler, aldıkları eğitimi uygulamalı olarak gösterdi. Öğrenciler hünerlerini sergilerken Başkan Hasan Akgün de protokolden inerek çocuklara eşlik edip, tenis ve voleybol oynadı.

Reklam
Reklam

Küçük yaşta futbol oynamaya başladığını söyleyen Yusuf Betaş, “Futbolu gelişigüzel oynuyordum. Bu kurs sayesinde futbolun nasıl oynandığını öğrendim. Bu kurs sayesinde yaz tatilimi boşa geçirmedim. Çok güzel geçti” şeklinde konuştu.

Voleybol eğitimi alan Türkan Bilal ise, “Yazın yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi voleybol oynamak. Şuan voleybolu iyi oynadığımı düşünüyorum. Bütün öğrencileri voleybol oynamaya davet ediyorum. Evde boş boş oturmaktansa burada spor yapsınlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: