Başkan Akgün Ve Uzun, Marder'in Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, MARDER’in tanışma toplantısında...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, MARDER’in tanışma toplantısında bir araya geldi. Başkan Akgün, Mardin’i İstanbul’un çok daha ilerisinde olduğunu söylerken; Başkan Uzun ise, Mardin’e gittiğinde camiyi, kiliseyi ve havrayı bir arada gördüğünü ve çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Mardinliler Dünya Kenti Eğitim ve Kültür Derneği’nin (MARDER 47) tanışma toplantısına katıldı. Mardin’in yöresel yemeklerinin ikram edildiği toplantıda, ünlü şarkıcı Berdan Mardini de Mardinlileri yalnız bırakmadı. Kaya Millennium İş Merkezi’nde düzenlenen tanışma toplantısına; Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, idareciler, hukukçular, yöneticiler, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda Mardinliler katıldı.

Reklam
Reklam

BAŞKAN AKGÜN: “MARDİN, DÜNYA KÜLTÜR BAŞKENTİ UNVANINI YILLAR ÖNCE ALMIŞ BİR ŞEHİRDİR”

MARDER’in tanışma toplantısında Mardinlileri yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacın olduğunu belirterek, “Bu yüzden dernekleri çok önemsiyorum. Türkiye’nin hangi şehri olursa olsun, ayrı bir önem veriyorum” dedi.

Derneğin büyümesi için her türlü yardımı yapacakları konusunda Mardinlilere mesajlar veren Başkan Akgün, Mardin’e ilk gittiğinde yaşadığı anıları davetlilerle paylaştı. Akgün, “Mardin, İstanbul’un çok daha ilerisinde dünya kültür başkenti unvanını yıllar önce almış bir şehirdir. Ama bizler, nasıl İstanbul’u mahvetmişsek Mardin’i de mahvetmiş bir toplumuz” diye konuştu.

YUSUF UZUN: “İLK DEFA MARDİN’DE CAMİYİ, KİLİSEYİ, HAVRAYI BİR ARADA GÖRDÜM”

Anlamlı bir toplantıda birlikte olduklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, MARDER yönetimine ve MARDER’e gönül veren herkese teşekkürlerini sundu. Mardin’e 2 günlük bir gezilerinin olduğunu söyleyen başkan Uzun, ziyaretleri esnasında aklında kalanları Mardinlilere anlattı. Yusuf Uzun, ”Gördüğüm kadarıyla Mardin’in çok derin bir geçmişi ve kültürü var. Bir köye gitmiştim. O köyde camiyi, kiliseyi ve havrayı bir arada gördüm. Bunun da çok anlamlı bulmuştum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz