Başkan Akın, “engellileri Gündelik Yaşama Kazandırmalıyız”

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, dezavantajlı grupların problemlerinin çözümünde şahıs ve kurumlara büyük görevler düştüğüne...

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, dezavantajlı grupların problemlerinin çözümünde şahıs ve kurumlara büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yönden günlük hayata katılımlarını teşvik ederek dezavantajlarından dolayı başkalarına muhtaç olmadan yaşamaları için özellikle yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü ifade eden Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi ile sorunlarının çözümünün konuşulması açısından önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki; Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı problemlerin çözümü 1 gün yahut 1 haftalık sürelerde konuşmaktan çok 365 güne yayılmış, sorunları temelinden çözecek projeler ile mümkündür. Engelli kardeşlerimizi hayata bağlayacak her tür çalışmayı çok önemli görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmaları ve tüm haklardan eşit oranda yararlanmaları için çalışmalarımız artarak devam etmektedir”

Reklam
Reklam

Ortaklar Belediyesi olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için projeler ürettiklerine işaret eden Başkan Akın, “Ortaklar Belediyesi olarak son gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmalarıyla yenilenen yollarımızda engelli vatandaşlarımızı unutmadık. Onların rahatça kullanabilecekleri rampalara sahip kaldırım ve tretuvarlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz diğer çevre düzenlemeleri ve park-bahçe gibi sosyal aktivite alanlarında da engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları ön planda olacaktır. Engellilerin toplumsal hayata adaptasyonu, katılımı ve hayat standartlarının yükseltilmesinin modern belediyeciliğin gereği olduğu yadsınamaz. Bu konuda engelli vatandaşlarımız, aileleri, sivil toplum örgütleri ve resmi kurumların ortak çalışması problemin çözümüne katkı sağlayacaktır. Toplumdaki her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalı ve ön yargılarımızı yok edip dezavantajlı gruplar ile empati kurmalıyız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: