Başkan Akkurt Yeni Teklif Sürecini Değerlendirdi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Türk Metal Sendikası Biga Şubesi Başkanı Osman Akkurt, Mess ile yapılan yeni...

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Türk Metal Sendikası Biga Şubesi Başkanı Osman Akkurt, Mess ile yapılan yeni görüşmelerdeki teklif sürecini değerlendirdi.

On binlerce metal işçisini etkileyecek olan süreçte Mess’in Türk Metal Sendikası ile yeniden masaya oturduğunu söyleyen Başkan Akkurt, 1 Eylül 2013’ten itibaren yürürlükte olan sözleşmenin geçerlilik süresinin üç yıl ile sınırlı olmasının gündeme geldiğini belirtti. 3 Mayıs Cuma günü MESS’in bu teklifi üzerine sendikaca uyuşmazlık konusu olan hiçbir maddenin görüşülmediğini de aktaran Başkan Akkurt, toplantı salonunun da terk edildiğini kaydetti. MESS ile yapılan görüşmelerde Türk Metal Sendikası olarak ilgili maddelerin değerlendirileceğine de değinen Akkurt, son kararın 6 Mayıs 2013 günü Genel Başkan Pevrul Kavrak tarafından yapılacağını söyledi. Genel Başkan Kavrak, on binlerce metal işçisini ilgilendirecek olan süreçteki yeni adımları 6 Mayıs günü Türk-İş 1. Bölge Temsilciliğinde saat 11.00’de yapacağı basın toplantısıyla duyuracak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: