Başkan Alaydın, Bitlis'te tam bir kar afeti olduğunu söyledi

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kar yağışından dolayı ilde tam bir afet durumunun söz konusu...

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kar yağışından dolayı ilde tam bir afet durumunun söz konusu olduğunu belirterek, Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanı'nın Bitlis'e gelip yerinde inceleme yapması gerektiğini söyledi. Alaydın, "Ankara'da oturmakla bu işler yürümez." dedi.
Belediye olarak yollarda ve mahallelerde yoğun bir karla mücadele çalışması yürütüldüğünü ifade eden Alaydın, Türkiye'de en çok karın Bitlis'e yağdığını belirtti. Karın içinde kaybolan evlerin önünü temizleyen Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, halkın rahat etmesi için gerekirse kürekle çalışmayı sürdüreceğini söyledi.
Bitlis'te tam bir afet durumunun söz konusu olduğunu kaydeden Alaydın, "Meteoroloji'den aldığımız raporlara göre, Bitlis Türkiye'nin en fazla kar alan ilidir. Bu yıl içerisinde yağan kar 6 metreyi buldu. Bitlis şu anda ciddi bir afet yaşıyor. İçme suyumuzla ilgili kaynaklarımızın yüzde 90'ı da kurumuş vaziyette. Acilen Bitlis'e yardım yapılması gerekiyor. İş makinelerimiz insanların yaşam şartlarını etkilemeyecek şekilde çalışmalarına devam ediyor. 24 saat geceli gündüzlü yolları açmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililerimizi, özellikle AFAD Başkanımız Fuat Oktay'ı biz Bitlis'e bekliyoruz. Bitlis Afet Koordinasyon'daki yetkili arkadaşlarımızın bu konuda duyarsız kaldığını görüyoruz. Yaklaşık 20 yıldır Bitlis'e bu kadar kısa sürede bu kadar çok kar yağmadı. Çok ciddi sıkıntılarımız var. Bütün yetkililerimizi, özellikle AFAD Başkanımızı ilimize bekliyoruz. Ankara'da oturmakla bu işler olmuyor. Bitlis'i görmeden Bitlis'i anlamak mümkün değildir. Nasıl bölgede bir Van depremi yaşadık, gelip sıkıntıları çözdüler, Bitlis'in altyapısıyla ilgili sıkıntılarımızı gelip görmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz