Başkan Alemdar, Köyleri İmara Açmıyoruz Biz Tarımın Destekçisiyiz

Sakarya’nın Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, köylerin imara açılacağı yönündeki spekülasyonlara kulak asılmamasını istedi. Başkan...

Sakarya’nın Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, köylerin imara açılacağı yönündeki spekülasyonlara kulak asılmamasını istedi. Başkan Alemdar Partisi tarafından ilçeye bağlı Aşağıdereköy’de gerçekleştirilen toplantıda köylülerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı haftalık ziyaretlerine devam ediyor. Aşağıdereköy’de gerçekleşen programa Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik, İl genel meclis üyeleri ve Aşağıdereköy sakinleri katıldı.

Reklam
Reklam

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik Aşağıdereköy sakinlerine yönelik konuşmasında Aşağıdereköy’e yapılan çalışmaları anlattı. Aşağıdereköy’e yapılan okulun maliyetinin 1 milyon 350 bin TL olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik şöyle konuştu:

“AK Parti hükümeti ile beraber ülkemiz kalkınma sürecini yaşıyor. Bizler de ilçemizde bu kalkınmadan payımızı alıyoruz. Sadece Aşağıdereköy’de yapılan okulun maliyeti 1 milyon 350 bin TL. Aşağıdereköy-Esentepe, Aşağıdereköy-Çubuklu bağlantı yollarımız yapıldı. Sakarya İl Özel idaremizin ve Serdivan Belediyemizin yaptığı çalışmalar ile Aşağıdereköy eski Aşağıdereköy değil. Hiçbirşey yapılmadı diyenler bunları görmüyor ya da görmek istemiyor ama Aşağıdereköylü halkımız bunları takdir ediyor. Biz milletimize bakıyoruz. Birileri dışardan gelip konuşacak ama bizim için milletimizin ne dediği önemli. Referandum sürecinde bunu gördük, ben hepinize teşekkür ediyorum.”

Başkan Alemdar da Aşağıdereköylülerin sorularını cevaplayarak imar uygulamaları hakkında bilgi verdi. Köylerin imara açılacağı yönündeki spekülasyonlara kulak asılmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Bugün Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız daha önce Serdivan Belediye Başkanlığı yapmış olan sayın Zeki Toçoğlu’nun imar konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Kendisinin hassasiyetini aynı oranda paylaşıyor ve ona göre planlama çalışmalarını yürütüyoruz. Bizler bu planlama çalışmalarını yaparken masada yapıp şimdi buna uyun şeklinde yapmıyoruz. Muhtarımızla gerekli olması durumunda birebir bölge sakinleri ile istişare yapıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ne ise ona göre plan yapıyoruz. Köy merkezlerindeki yerleşim alanlarında sadece mevcut binaların korunabilmesi amaçlı olarak bir imkan tanınması planlanıyor. Bu da mevcut binalarda oturan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için. Yoksa tarım alanlarını korumak bizim boynumuzun borcu, kentimize olan bir vefa borcudur. Bizler tarımı destekliyoruz çünkü sadece bugünü değil yarını da düşünüyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: