Başkan Alemdar’dan Siyaset Dersi

Serdivan Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısı 15 gündem maddesiyle gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Yusuf Alemdar eleştirilere...

Serdivan Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısı 15 gündem maddesiyle gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Yusuf Alemdar eleştirilere cevap verdi.

AK Parti ve MHP meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilk sekiz madde imar komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. Sekizinci maddeden on dördüncü maddeye kadar olan teklifler imar komisyonuna havale edildi. Son maddede oylanarak oybirliğiyle mecliste kabul edildi.

Mecliste kararların görüşülmesinden önce söz alan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, isim vermeden CHP ilçe başkanının iddialarıyla ilgili olarak konuştu. Başkan Alemdar, “Yaklaşık dört yıldır hizmet veriyoruz. Her kararımızı mecliste istişare ediyoruz. Serdivan Belediye Binasının yeni yerine karar verirken kafamıza göre oldu bittiye getirmedik. Gerekli istişareleri yaptık ve onun üzerine hep beraber kararımızı verdik. Kararı milletimiz, Serdivanlı hemşerilerimizle verdik. 2008 Bakanlar Kurulu kararı ile Serdivan ilçe statüsüne kavuştu ve bununla birlikte sınırları genişledi. Biz hizmet binasını tasarlarken bunu dikkate almak zorundaydık. Hizmet Binasının ortak bir noktada olması gerekiyordu” dedi.

Reklam
Reklam

Serdivan Belediye Hizmet Binasının estetiğine yönelik eleştirilere de cevap veren Başkan Alemdar, bir siyasi parti temsilcisinin yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirdi. Estetik açıdan “Dubai şeyhlerinin yaptırdığı binalara benzedi” iddialarını Başkan Alemdar şöyle reddetti: “Hayatımda Dubai’ye gitmedim. Bilmiyorum. Ama iddiayı dile getiren kişinin mimariden anlamadığı kesin. Bu iddialar kültürümüze ve toplumumuza ne kadar yabancı olunduğunun bir göstergesi. Yeni hizmet binamız Selçuklu mimari yapısına uygun gelenek ile modernin bir sentezidir.”

Eleştirilerin tutarsızlık içinde olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, önce yeni hizmet binasının eski belediye binasının yerinde olması gerektiğini iddia edenlerin bugün yeni binada hastane veya onkoloji yapılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti. Sangarius ile ilgili olarak da konuşan Başkan Alemdar, “Sadece gündem yapmak için adımızı Sangarius ile anarak, o zamanlar il başkanıydı demek siyaset bilmemektir. Biz uzun zamandır siyaset yapıyoruz. Ben bu iddialarla gündem olmaya çalışmayı anlayabiliyorum. Ama arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum, bilip bilmeden sadece gündem olmak için sarf edilen sözlerin bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu millet herşeyi gayet iyi biliyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sakarya’nın en güzel ilçesi olma hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Başkan Alemdar, Serdivan’a değer katacak tüm fikirlere açık olduklarını vurguladı. Serdivan’da alınan kararların çoğunun oybirliğiyle alındığına dikkat çeken Alemdar, “Serdivan’ın bugünü ve yarını için aldığımız kararlarda meclisteki arkadaşlarımızın fikirleri tek tek bizim için değerlidir. Ben alınan tüm kararlara kefilimdir. Bu meclis her türlü hassasiyeti göstermektedir. Serdivan çıtayı yükseltti ve bu meclis sayesinde gerçekleştirildi. Her türlü eleştiriye açığız. Ancak eleştirilerin mantık, tutarlılık ve iyi niyetten yoksun olmaması kaydıyla” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: