Başkan Ali Can: "j Plaka Yüzde 70 İndirimli

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can ‘J’ plakalarda yüzde 70 indirim olduğunu belirtti.D4...

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can ‘J’ plakalarda yüzde 70 indirim olduğunu belirtti.

D4 yetki belgesi olmayan ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara 2.165 tl para cezası uygulandığını belirten Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can; “Şoför arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için ‘J’ plakalarını bir an önce almaları gerekmektedir” dedi.

‘J’ plakanın indirimli olduğuna dikkat çeken Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can; “D4 yetki belgesi ücretinin 1. Ocak 2013 ve 31 Aralık 2013 tarihleri arasında yüzde 70 indirimli olarak uygulanacaktır. Köyden, beldeden ilçeye ve ilçeden, köy ve beldelere yolcu taşımacılığı yapan ‘J’ plakalı araçların yüzde 70’lik indirimden yararlanarak hemen Adana Bölge Müdürlüğüne başvurup “D4” yetki belgelerini almaları gerekmektedir. Bu konuda ulaştırma bakanlığı jandarma ve emniyet birimlerinde denetimleri devam etmektedir.

Reklam
Reklam

D4 yetki belgesi olmayan ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara 2 bin 165 tl para cezası uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu cezaya maruz kalmamaları ve mağdur duruma düşmemeleri için eksikliklerini tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca karayolu taşıma yönetmeliğinin 13. Maddesinin (b) bendi özmal kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 220 tondan az olmaması şartı kaldırılmıştır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: