Başkan Ali Gözen: Turhal'da doğalgazın yaygınlaşması hava kirliliğini azalttı

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Tokat’ın Turhal ilçesinde doğalgaz kullanımının artmasıyla hava kirliliğinde önemli derecede...

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Tokat’ın Turhal ilçesinde doğalgaz kullanımının artmasıyla hava kirliliğinde önemli derecede azalma olduğunu kaydetti.
İlçedeki sanayi kuruluşlarının da doğalgaza geçmesiyle bu sorunun tümden çözüleceğini ifade eden Başkan Ali Gözen, ilçe havasında önceki yıllara göre ciddi şekilde düzelmeler olduğunu söyledi. Doğalgazın diğer yakıtlara göre daha ekonomik ve sağlıklı olduğunu açıklayan Gözen, tasarruf etmek isteyen vatandaşların en kısa zamanda doğalgaza geçerek bu imkanlardan faydalanmasını istedi. Gözen, "Dört beş yıl önce hava kalitesinin düşüklüğü nedeniyle ilçemizde yaşam sürenler gerçekten de ciddi sağlık sorunları yaşıyorlardı. Bu rahatsızlıkların en büyük nedenlerinin başında hava kirliliği geliyor. Özellikle kış aylarında ilçemizde hava kirliliğinde büyük artışlar gözleniyordu. Allah'a çok şükür şimdi ilçemizde hava kirliliği diye bir şey yok. İlçemizdeki sanayi kuruluşları da doğalgaza geçerse havamız daha da iyi olacak. Ayrıca diğer ilçelerin önünde olmamız sevindirici ve gurur verici bir olay. Halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal'da doğalgazın yaygınlaşması ve hava kirliliğinin azalmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konu ile ilgili olarak Tokat-Amasya Dağıtım A.Ş. (TAMDAŞ) İşletme Şefi Mehmet Akif Çağdaş ise ilçede bu şekilde gitmesi durumunda 2012 sonunda Turhal'daki abone sayısının 10 bin’i bulabileceğini söyledi. Çağdaş, Turhal'da 6 bin 100, Erbaa'da bin 155, Niksar'da 700 ve Zile'de de bin 500 doğalgaz abonesi olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz