Başkan Almanya Gezisini Değerlendirdi

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geçtiğimiz hafta Almanya’da yaşayan Kütahyalıların kurduğu Wuppertal Kütahyalılar Derneğinin...

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geçtiğimiz hafta Almanya’da yaşayan Kütahyalıların kurduğu Wuppertal Kütahyalılar Derneğinin davetlisi olarak bu ülkeye gitti. İlçeye ve görevine dönen Başkan Karahan bir haftalık fırsata dönüştürdüğü Almanya gezisini değerlendirdi.

Simav’ın tükettiği elektriği jeotermal enerjiden elde etmek maksadıyla Eynal Kaplıcalarında kuyu başı elektrik santrali kurmak istediklerini vurgulayan Başkan Karahan bu kapsamda Almanya’da bu işi yapan firmalarla temasta bulunduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Firma yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin kayıt altına alındığına dikkat çeken Başkan Karahan, Simav’da kuyu başı elektrik üretimi için Alman firma yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde belirli konularda mutabakata vardıklarını bildirdi.

Almanya temaslarını Nisan ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerine anlatacağını ve çıkacak sonuçlara göre Alman heyetin incelemelerde bulunmak üzere Simav’a gelmek istediğini ifade eden Başkan Karahan, 5 Megavatlik elektrik santralini Simav’a kurmaya ve işletmeye talip olduklarını söyledi.

Almanya seyahatinde Kütahya Milletvekilleri Alim Işık ve İdris Bal ile de bir araya gelerek ilçenin çözüm bekleyen sorunlarını tartışma olanağı bulduklarını dile getiren Başkan Karahan, Almanya seyahatinde kendisine yardımcı olan hemşerisi Recep Kuzu başta olmak üzere geziyi düzenleyen Wuppertal Kütahyalılar Derneği yöneticileriyle kendisine yoğun ilgi gösteren hemşerilerine ve tüm Kütahyalı dostlarına teşekkürü bir borç bildiğini kaydetti.

Başkan Karahan fırsat seyahatinde artan zamanlarının bir kısmını Almanya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek de değerlendirdiğini kaydetti..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: