Başkan Altay: “selçuklu Aşkı İle Hizmet Ediyoruz”

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görevdeki 4 yılınını değerlendirdiği “Bunun Adı...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görevdeki 4 yılınını değerlendirdiği “Bunun Adı Aşk” başlıklı toplantıda, Selçuklu ve Konya aşkıyla hizmet ettiklerini söyledi.

Bir otelde düzenlenen programa AK Parti Milletvekilleri Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı.

Dört yıl önce güvenilir, gayretli belediyecilik için yola çıktıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “14 bin kişi ile yaptığımız ankette işaret edilen sorunlarına üzerine eğildik, çözümler ürettik. Selçuklu medeniyetinin yüzyıllar önce ortaya koyduğu yaşamı değişik alanlarda bugüne entegre etmeye çalıştık. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle çalışmalarımızı bu güne kadar hep kamuoyu ile paylaştık. Bugün de 4 yıllık çalışmalarımızı değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KONYA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORUZ”

Görev başındaki 4 yıllık yatırımlarını sinevizyon eşliğinde anlatan Başkan Altay, yapımı süren ‘Selçuklu Kongre Merkezi’nin, Selçuklu Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olduğunu vurguladı. Kongre merkezinin Konya için önemli bir sanat yapısı olacağını kaydeden Başkan Altay, “Anadolu’nun en büyük merkezini 63 milyon TL’yi inşa ediyoruz. Konya için çok önemli bir proje. Selçuklu’da hizmet sektörüne önemli hizmet sağlayacak. Konya, kongre turizminde başkenti haline geliyor. Toplam 18 salondan oluşan bu merkez hizmet sektörüne de önemli katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Kelebekler Vadisi projesinin de büyük projeleri arasında olduğunu anlatan Başkan Altay, Konya’nın bir aşk şehri olduğunu belirterek, kelebeklerin artık Konya’yla özdeşleştiğini dile getirdi. ‘Aşkın Kanatları Müzesi’nin de 30 milyon TL bütçeyle yapıldığını açıklayan Altay, "Aşkın Kanatları’ Türkiye’de ilk defa Konya Selçuklu’da hayata geçiyor” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin de kendilerinin en büyük projeleri olduğuna vurgulayan Başkan Altay, “Konya ve Türkiye için çok önemli iş yapıyoruz. Hedefimiz çocuklarımıza değerlerimizi anlatabilmek. 8 temel değerimizi tespit ettik. Bunlar; sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim. Bunlara dair kitapları çocuklarımıza aktarılmasını sağlıyoruz. İnşallah çocuklarımız değer sahibi çocuklar olacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“REKORA KOŞUYORUZ”

Selçuklu gibi hızla gelişen ilçede alt yapıda önemli işler yapmaları gerektiğini hatırlatan Başkan Altay, “Belediyeciliğimizin asli görevi olan alt yapı ve asfaltta da Selçuklu olarak farkımızı ortaya koyuyor ve rekora koşuyoruz. 2009’da 164 bin 236 metrekare parke ve tretuvar yapımı gerçekleşirken, 2013’te 612 bin metrekareye yükseldi. Bordür yapımında 2009’da 52 bin 60 metrekare olurken, 2013’te 173 bin 500 metrekare oldu. 2009’da 40 bin 130 metre sıcak asfalt yapılırken, 2013’te 1 milyon 100 metrekareye ulaştı. 2009’da 341 bin 510 metrekare olarak gerçekleşen soğuk asfalt yapımı ise, 2013’te 550 bin metrekare oldu” dedi.

Sağlık hizmetinde de yatırımlarla hizmetlerine devam ettiklerini aktaran Altay, “Sağlıkta, Sakarya Halk Sağlığı Laboratuarı ve Aile Sağlığı Merkezi, Hacı Kaymak, Musalla Bağları, Ova Un, Özalan, Meral Çınar Aile Sağlığı Merkezleri açıldı. Ayrıca Selçuklu Ağız ve Diş Sağlığının Merkezi çalışmaları sürüyor. Özalkant Numune Hastanesi Polikliniği de vatandaşların hizmetine sunulmuştur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Belediyecilikte yapılan bütün işlerin önemli olduğunu vurgulayan Altay, “En önemli işimiz temizlik. Belediye olarak önemli bir çevre projesi daha uyguluyoruz. Belediyemiz tarafından 2012 tarafından başlatılan bez torba uygulaması devam ederken, ilçede yeni nesil bin 500 adet çöp konteyneri yer altına alındı. 160 bin konutta geri dönüşüm sistemi ile yılda 5 bin ton ambalaj atığı toplanıyor. Çöp toplama maliyetinde bir rahatlama meydana geldi. Herkesi bez torba kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

32 YENİ PARK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Park ve Yeşil alan çalışmalarında da 1 milyon metrekare hedeflerini aştıklarını ifade eden Başkan Altay, “Daha yeşil bir Selçuklu için bu yıl 32 yeni park projesi hayata geçiyor. Bu işleri yapmak için modern bir fidanlığa da ihtiyaç duyulmaktadır. 3 bin metrekare alanda Konya’nın en modern fidanlığı hizmete açıldı. Parklarda bulunan oyun grupları yenilendi. Önemli projelerimizden birisi de Selçuklu Kanyon Parkı. 122 bin 555 metrekare alana yapılacak parkın içerisinde su havuzları, spor alanları, restoran, piknik alanları ve çeşitli sosyal donatılar yer alacak. Sille Barajı Rekreasyon alanında da 1 milyon metrekareyi kapsayacak proje tamamlandı. Şu an ihale aşamasında. Selçuklu ve Konya’yı suyla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İnsanların nefes alacağı projelerle 20 milyon bedel harcanacağını söyleyen Altay, “2009 yılında 94 milyon olan bütçe, 2013’te 280 milyon liraya ulaştı. 4 yılda 639 milyon 138 bin liralık yatırım yaptık. Bütçe 3 yılda 3 katına ulaştı, 200 milyon ilave kaynakla. Selçuklu’ya hizmet ediyoruz. Belediyeciliğin en büyük görevlerinden birinin kaynak üretmek olduğuna inanıyorum” dedi.

EĞİTİM VE SPORA YÜZDE YÜZ DESTEK

Belediyecilik olarak hizmet üretmenin şart olduğunu savunan Başkan Altay, “Yaşlılarımızın ihtiyacını evlerinde karşılamayı amaçlayan evde bakım merkezimiz açıldı. Engelli destek merkezi bünyesinde engelli taşıma aracı faaliyete başladı. Konya’ya gelen kanser hastaları ve yakınları umut evlerinde misafir ediliyor. Türkiye’nin en büyük umut evi Selçuklu’da. Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi çalışmaları sürüyor. Türkiye’de benzer bir yer yok. Konya’da down sendromu çocuklara ve ailelerine hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve spora da yüzde yüz destek verdiklerinin altını çizen Altay, “Bu hizmet iki temel üzerine inşa edildi. İyi bir ekip ve uyum. Bu hizmetler iyi bir ekibin ve uyumun eseridir. Eğitimde, 600 sınıfa akılı tahta verildi. Sporda, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü 15 branşta 3 bin 500 lisanslı sporcusu ile bu alanda Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alıyor” dedi.

Reklam
Reklam

TARİHİ DOKUYA SAHİP ÇIKIYORUZ

Çeşitli restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini anımsatan Başkan Altay, “Sille’de Mormi Cami ve Orta Cami restorasyonları tamamlandı. Sille su havuzu şu an yapılıyor. Belediye olarak tarihi dokuya sahip çıkıyoruz. Sille AK Cami restorasyonu devam ediyor. Aya Elenia Müzesi’nin restorasyonu tamamlandı. Saraybosna Mevlevihanesi açıldı" diye konuştu.

Başkan Altay, konuşmasını, "Hizmetimizin temelinin diğer bir ayağı da hizmet için duyduğumuz aştır. Bazen kırıldık, bazen üzüldük, yanlış anlaşıldık, ama içimizdeki bu hizmet aşkı hiç bitmedi. Biz Selçuklu’da ve Konya’ya aşığız. Bu aşkla hizmet ediyoruz” diyerek tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz