Başkan Altepe: "artık Sel Felaketi Yaşanmayacak"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gökdere ıslah çalışmasının 2. etabına start verdi. Temel atma töreninde konuşma yapan...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gökdere ıslah çalışmasının 2. etabına start verdi. Temel atma töreninde konuşma yapan Recep Altepe, “Yapılan bu ıslah çalışmalarıyla birlikte Bursa’da artık sel felaketleri yaşanmıyor” dedi.

Dere ıslah çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gökdere 2. etap ıslah çalışmasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Vatan Mahallesi'nden Çevre Yolu'na kadar olan bölümde gerçekleştirilecek olan ıslah çalışmasıyla, hem muhtemel su baskınlarının önüne geçilmek isteniyor, hem de vatandaşların vakit geçirebileceği daha yeşil bir çevre planlanıyor. Gökdere 2. etap ıslah çalışmasının gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 29 derenin ıslah çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirterek, Gökdere'deki ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla Bursa'ya güzellik katacağını ifade etti. Altepe, “Kentin merkezinde akan Gökdere’nin ıslah çalışmalarının 2. etabının temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu proje, Bursa’mıza gerçekten güzellik katacak ve Bursa’mızın kalitesini arttıracak. Bu ayrıca Bursa’mızın yeşilini arttıracak olan güzel bir proje. Daha önce birinci etabı gerçekleştirmiştik. Çalışmanın tamamlanmasıyla bölgeye değer kattığı gözle görülür bir şekil aldı. 2. etapla birlikte, Çevre Yolu altına kadar uzanan güzel bir düzenleme yapılmış olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KİLOMETRELERCE DERE ISLAH EDİLDİ"

Projenin Bursa'nın çehresini değiştiren önemli bir proje olduğunu kaydeden Altepe, şöyle devam etti:

"Bursa’mız hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Son yıllardaki hamlelerle gerçek bir Avrupa şehriyiz. Yaşanabilir ve sağlıklı kent olma yolunda hızla çalışıyoruz. Tarih boyunca Bursa Ovası'nda yaşanan sel felaketlerinin tekrar yaşanmaması için derelerimizin ıslah çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tarih boyunca bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Bizler de bu dönemdeki çalışmalarımızla, buradaki su baskınlarını ve sel felaketlerini önlemiş olduk. Yapılan bu ıslah çalışmalarıyla birlikte Bursa’da artık sel felaketleri yaşanmıyor. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde böyle bir vukuatla karşılaşmadık. Şu ana kadar onlarca kilometre deremiz ıslah edildi. Toplamda 29 deremizin ıslah çalışmalarını gerçekleştirdik."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: