Başkan Altepe: Bursa'nın trafik yükünü tramvay azaltacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Santral Garaj – Heykel tramvay hattını 2 yıllık süreçte...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Santral Garaj – Heykel tramvay hattını 2 yıllık süreçte tamamlamayı planladıklarını açıkladı.
Bursa Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu ve Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Başkanı Ramazan Çalan, Başkan Altepe'yi ziyaret etti. Ziyaretçilerini BUSKİ’deki makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın bir numaralı sıkıntısı olarak kabul edilen trafik konusuna kesin ve kalıcı çözüm getirmeye kararlı olduklarını söyledi. Yatırımlarının yüzde 70’lik dilimini, ulaşım harcamalarının oluşturduğunu belirten Başkan Altepe, “Şehrin doğu yakasıyla batı yakasını metro hattıyla birleştirdik. Bunun yanı sıra şehir içi trafiğin en yoğun olduğu Santral Garaj ve Heykel güzergahına da tramvay uygulaması getiriyoruz. Amacımız, araç yoğunluğunun önüne geçerek, şehir içi trafiği rahatlatabilmektir. Tramvay hattı projemizi 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Trafik sorunundan arınmış bir Bursa, çok daha rahat nefes alınabilen, güzelliklerinin çok daha farkına varılan bir şehir görünümüne bürünecek. 2 yıl sonrasının Bursa’sı bugünkü Bursa’dan çok daha farklı, vizyonu çok daha geniş bir kent olacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu da trafiğin yeniden düzenleneceği süreçte üzerlerine düşebilecek konularda işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Tramvay hattının devreye girmesiyle kent içi ulaşımın kabuk değiştireceğini vurgulayan Topçu, yeni dönemde yeni taksi durakları talebinde bulundu.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Çalan ise metro hattındaki genişlemeye bağlı olarak entegre taşımacılık ağının da yoğunluk kazanacağını belirtti. Çalan, entegre taşımacılıkta gündeme gelecek yoğunluk paralelinde, özel halk otobüsü seferlerinde de artış beklediklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz