Başkan Altepe: Kentlilik Bilinci Bursa'yı Rakipsiz Yapar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekonomik, siyasi ve kültürel yönden ender rastlanacak özelliklere sahip...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekonomik, siyasi ve kültürel yönden ender rastlanacak özelliklere sahip Bursa´da, kentlilik bilincinin yaygınlaştırılması durumunda hiçbir alanda rakip tanımayacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bursa Fun Club tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'Bursalılık Sertifika Programı'nın ilk dersini verdi. Bahçeşehir Üniversitesi Bursa Ofisi'nde gerçekleştirilen ´Bursa´da Kentlilik ve Yerel Kültür´ konulu sunuma, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bahçeşehir Üniversitesi Bursa Ofisi Akademik Direktörü Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa Fun Club Başkanı Ali Ademoğlu, BAL-GÖÇ Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Kent Konseyi, Bursa Fun Club ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye´de kentlilik bilincinin en duyarlı olması gereken toplumun, Bursa´da bulunduğunu ifade etti. Her yönüyle kabuğunu kıran bir kentte yaşadıklarını, bünyesinde türlü türlü özellikler barındıran bir yerde yaşamanın insana onur verdiğini söyleyen Başkan Altepe, Bursa´da yaşayan herkesin kente karşı sorumluluğunun bulunduğunu vurguladı. Kentlilik bilincinin oluşması, Bursalının, Bursa için Bursalıyı gözetmesi durumunda ortaya çıkacak potansiyelin hem kenti hem de Türkiye´yi bulunduğu konumdan ileriye taşıyacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Bizler, Bursalı sanayiciye, komutana, eğitimciye, tüccara sahip çıkmalıyız. Bursa´yı öne çıkartmak ve Bursalılık bilincini oluşturmak zorundayız. Kentlilik bilincini ortaya koyduğumuz, irademizi Bursa ve Bursalıdan yana daha net ve gür koyduğumuz zaman göreceğiz ki hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri başaracağız." dedi.

"YATIRIM VE FAALİYETLERİN TEMEL HEDEFLERİNDEN BİRİ DE KENTLİLİK BİLİNCİ"

Başkan Altepe, Bursa´da gerçekleştirdikleri yatırım ve faaliyetlerin temel hedeflerinden birinin de kentlilik bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Göreve geldikleri 9 yıldan bu yana bu uğurda şehirde ne kadar tarihi eser varsa restore ettiklerini, han-hamam ve çarşıları güncelleyerek tekrar eski işlevine döndürdüklerini belirten Başkan Altepe, yapılan çalışmaların Bursa´yla sınırlı kalmadığını, Balkanlar´ın her bir köşesinde şantiyeler kurarak, benzer hizmetleri orada da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Yapılan bütün bu faaliyetlerin, yerli ve yabancı turistler üzerinde büyük etkisi olduğunu, tanıtımla birlikte Bursa´nın menfaatlerinin öne çıktığını belirten Başkan Altepe, "Bursa´yı, şehrin değerlerini öne çıkartmak konusunda büyük heyecanımız var. Türkiye´de Tarihi Kentler Birliği´ni, Sağlıklı Kentler Birliği´ni kuran şehir biziz. Tarihte ilk çarşı bizde kuruldu. Osmanlı devlet sistemi burada tesis edildi. Mahalle kavramı, komşuluk hakları ve ahilik burada oluştu. 9 yıl önce başladığımız çalışmalarda, özellikle Osmanlı tarihine ağırlık verdik. Tüm tarihi eserleri restore ederek, yeniden ilk haliyle halkın hizmetine aldık. Osman ve Orhan gazilerden tutun da Molla Fenari Hazretleri´ne kadar ne kadar kimliğimiz varsa, yaptığımız çalışmalar sayesinde daha iyi tanınmış oldu. Tüm bu çalışmalar kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağladı." diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa´da gerçekleştirilen ve kamuoyunda büyük etkileri olan marka yatırımların da kentlilik bilincine olumlu katkılar sağladığını söyledi. Türkiye´de ilk olan tramvay, metro ve hızlı tren ana ve yedek parçalarının ilk kez belediyenin danışmanlığında Bursa´da üretildiğini, yine Türkiye´de ilk kez belediye kaynaklarıyla 45 bin kişilik dünya standartlarında stadyum yapıldığını, Büyükşehir Belediyesi´nin Bursa için ticaret yaparak BUDO´yu hizmete aldığını ve İstanbul´la her gün karşılıklı deniz seferlerine başladığını hatırlatan Başkan Altepe, şöyle devam etti: "Yine de en büyük zenginliğimiz tarih. Bu doğrultuda bugüne kadar Türkiye´de yapılamayan çalışmaları gerçekleştirdik. Ekonomik olarak da çok güçlüyüz. Bursa´da her biri uçak firması kurabilecek, devasa bütçeleri olan onlarca şirket var. Tespitlerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. İşte tüm Osmanlı eserlerini, tarihi zenginliklerimizi ayağa kaldırdık. Bununla yetinmedik, yüzde 100 yerli kaynaklarla yüksek teknolojide bilgi ve tecrübe gerektiren tramvay üretimini gerçekleştirdik. Stadyum gibi, BUDO gibi onlarca hizmeti faaliyete geçirerek, Bursa´nın daha güçlü olmasını sağladık. Dünya çapında çalışmalarınız olursa, dünya çapında şehir olursunuz. Büyük bir kentiz. İmkanımız çok ve bu imkanlarla dünya çapında çekim oluşturmamamız için hiçbir neden yok."

Reklam
Reklam

Sahip olduğu tüm imkanlara rağmen Bursa´da yaşayanların kentlilik anlamında yeterli bilince ulaşamadığını belirten Başkan Altepe, ne istediğini bilen ve istediğini almak için nasıl hareket etmesi gerektiğine hakim bir topluma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bursa´nın en büyük eksikliklerinden birinin bu olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi´nin Bursa Fan Clup´la birlikte hizmete aldığı Bursalılık Sertifika Programı´nın da kentlilik bilincinin yaygınlaştırılması anlamında çok önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Altepe, "Bursalıların ortak hareket etme sıkıntısı var. Herkes kendi başına general. Her türlü birikim ve güce sahibiz fakat birlikte çalışma kültüründen mahrumuz. İşte sertifika programı bu anlamda çok önemli. Bir araya geldiğimiz zaman, kentlilik bilinci oluştuğu zaman bu şehrin önünde duracak kimse yok." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: