Başkan Altepe: "türkiye Hızla Gelişiyor"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Kent 2012 Bursa Fuarı'nı gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Kent 2012 Bursa Fuarı'nı gezdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Kent 2012 Bursa Fuarı' ziyaretçilerini farklı seçeneklerle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bugün 'Kent 2012 Bursa Fuarı'nda stantları tek tek gezdi. Fuara katılan firmaların yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ, BURFAŞ ve BESAŞ'ın stantlarını da ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Fuarda ürünlerini sergileyen firma sahiplerinden ve fuarın ziyaretçilerinden büyük ilgi gören Başkan Altepe, Karşıyaka Belediyesi'nin deprem simülatörü uygulamasını da bizzat denedi.

Başkan Altepe, fuar kapsamında Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerine de katıldı. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi Uludağ salonunda, belediyelerin personellerine yönelik düzenlenen seminerde de 'Kamu İhale Mevzuatı' konusu ele alındı. Semineri ilgiyle izleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından da bahsederek, "Türkiye hızlı bir gelişim sürecinde. Artık, ülkelerde şehirler yarışıyor. Her şehir, kendi içinde gelişip, güzelliklerini değerlendiriyor. Bursa, ilk kez böyle bir fuara ev sahipliği yapıyor. Fuarda, Bursa'nın yanı sıra diğer şehirlerin yerel yönetimlerinin çalışmalarından da örnekler sergileniyor. Bu yüzyıl yerel yönetimlerin yüzyılı" diye konuştu.

Artık nüfusun şehir merkezlerinde yoğunlaştığını da anlatan Başkan Altepe, "Bugün yerel yönetimler ve kadroları çok önemli. Şehirlerin sınırları genişledikçe bu kadroların yükü de her geçen gün artıyor. Büyükşehir Belediyesi sınırları bu gidişle il sınırı olacak. Yaşam alanları 8-10 kat arttıkça, yerel yönetimlerin sorumlulukları da artacak. İşimiz zor. Belediyelerin kadrolarının nitelikli olması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Altepe, kente nefes aldıran çalışmalarla Bursa'nın örnek bir şehir hale geldiğine de dikkati çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz