Başkan Altepe Sporcu Gençlere Moral Verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın spor kenti olmasını hedeflediklerini belirterek bu noktada da gençlerin...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın spor kenti olmasını hedeflediklerini belirterek bu noktada da gençlerin sağlıklı bir gelecek için önemli rol üstlendiğini söyledi.

Gençlik Spor Bakanlığı ile Olimpiyat Ruhu Gençlik Çalışmaları Derneği (ORGDER) tarafından hazırlanan ‘Milli Tarih Bilinci ve Eğitim Kampı’na katılan gençler, Bursa gezisi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret ettiler.

Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen görüşmede, Başkan Altepe, gençlere Bursa hakkında bilgiler verdi. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik ve spor adına yaptığı çalışmaları aktaran Başkan Altepe, “Bursa, bir tarih başkentidir, Osmanlı’nın İstanbul’dan önceki 130 yılına başkentlik yapmıştır. Kentimizin tarihi kimliğini ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve bu konuda da ödüller alıyoruz. Bursa, tarih konusunda artık dünyaya örnek oluyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’nın spor kenti olmasını da istediklerini ifade eden Altepe, kentte her alandaki çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ifade ederek, “Bursa ve Türkiye’de genç nüfus fazla. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Artık Avrupa ülkeleri de bizim genç nüfusumuzdan yararlanmak istiyor. Bizler de Bursa’da gençlerimizin sağlıklı bir geleceğe ulaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bursa’da başlayan, devam eden ve biten 102 spor tesisi de halkın kullanımına sunuluyor” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, gençlere çalışmalarında başarılar diledi ve bayramlarını da kutladı.

ORGDER Başkanı Erkan Özbey de kampta 112 genç sporcunun eğitimlere katıldığını belirterek, İstanbul, Çanakkale ve Bursa’yı kapsayan gezide gençlerin kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını anlattı. Özellikle doğu kentlerinden gençlerin kampa katıldığını ifade eden Özbey, Türkiye’nin yanı sıra aynı zamanda Finlandiya, Hollanda ve İsveç’ten de gençlerin kampa ilgi gösterdiğini vurguladı. Özbey, ayrıca, Bursa’ya her geldiğinde kentte değişikliklere şahit olduğunu belirterek, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’yi tebrik etti.

Reklam
Reklam

Bursa’ya ilk kez geldiklerini söyleyen bazı gençler ise şehri çok beğendiklerini dile getirdi. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: