Başkan Altepe’den ‘belediyecilik’ Dersi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Hükümet ve Liderlik Okulu kapsamında gerçekleştirilen Siyaset...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Hükümet ve Liderlik Okulu kapsamında gerçekleştirilen Siyaset Okulu’nda belediyecilik dersi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık salonunda gerçekleştirilen Siyaset Okulu’nda, katılımcılara ‘Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Rolü ve Liderlik Faktörü’ konusunda bilgiler verdi.

Başkan Altepe, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, çocuk yaşlarından beri siyasete ilgi duyduğunu, büyük insanların deneyimlerini dinlediklerini ve siyasetin içinde olduğunu anlattı. Kişilerin topluma karşı sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Altepe, 19 senedir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer aldığını hatırlatarak, Bursa ile ilgili konularda kente katkı koymaya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Siyaset anlayışında, iktidar olmak, kente ve ülkeye hizmet etmek için siyaset yapma fikrinin bulunduğunu anlatan Başkan Altepe, yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediyeler, yerel yönetimler önemli. Çünkü en önemlisi yerinden yönetimdir. Yerinden yönetim imkanları çok daha iyi tanır. Bu yüzden kente en etkin, en yararlı yönetim yerinden yönetimdir” dedi.

Yeni yasayla ilgili bilgiler de veren Başkan Altepe, Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle yerel yönetimlerin görevlerinin daha da artacağına dikkati çekti. Belediye başkanlarına bu noktada büyük iş düşeceğine işaret eden Başkan Altepe, “Türkiye’nin ve demokratik sistemin sıkıntısı bu. Ülkemizde bir insan birdenbire bir yerlere gelebiliyor. Bu, sistemin, insanı üzen noktası. Belediye başkanının önce yaşadığı kenti tanıması, insanların beklentilerinin ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Belediye başkanının özellikle politik ilişkileri de bilmesi gerekiyor. Partisinde ve diğer partilerle uyum sağlaması ve kenti yönlendiren isim olarak rol alması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Günden güne belediye başkanlarının yetkisinin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de arttığını anlatan Başkan Altepe, “Biz, bir iş bizim mi değil mi diye düşünmeden ihtiyaçları gideriyoruz. Örneğin bu dönemde 250’nin üzerinde okulun işini yapmışız. Yani belediyede yapılan işin tanımı yok. Bir işin sahibi yoksa o işi belediye yapmak durumunda. “Sana belediye baksın” cümlesinde olduğu gibi… Kenti yöneten kenti geleceğe taşıyan belediye başkanının güçlü bir irade ortaya koyması gerekiyor. Şu anda Türkiye hızlı bir şekilde gelişiyor. Tek parti dönemi ve güçlü bir yönetim, güçlü iradeyle alınması gereken radikal kararları alıyor. Biz işimizi gücümüzü bıraktık, kente hizmet ediyoruz. Bunca yıldan sonra bu kente yarar sağlamayacaksak bu işleri bırakalım. Bu kente karşı büyük sorumluluğumuz var. Bugüne kadar bu kentin ekmeğini yedik, suyunu içtik. Ben de Bursa’da doğdum, babam da Bursa’da doğdu” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarının yaşadıkları kentin vatandaşları olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu kentin içinden çıkan belediye başkanları görev süresi bitince yine bu şehirde yaşayacak, insanlarla yüzyüze gelecek. Belediye başkanları atamayla gelip başka yerlere gitmeyecek. Bu sorumlulukla herşeyin en güzeli bizim şehrimizde olsun istiyoruz. Devir kentlerin devri. Şehirlerimizi dünya kenti, marka kent haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bursa öne çıksın istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Altepe, siyasi görüşü ne olursa olsun kente katkı koyacak proje üretimi konusunda herkesin desteğini beklediklerini dile getirdi.

Çalışmalarında şeffaflığa önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Şeffaf olmaya gayret ediyoruz. Bizim heyecanız Bursa için. En az parayla en güzel işleri yapalım istiyoruz. Katılımcılığı sağlıyoruz. Bu şekilde Bursa bu dönemde çok kâra geçti. Kentin yerli imkanlarını ve yerli kredi kullanıyoruz” dedi.

Başkan Altepe, belediye başkanlarının gerektiğinde risk alabilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Belediye başkanları risk alabilmeli, kenti daha iyi noktaya taşıyacak konularda cesaretli kararlar vermeli. Uyumlu ve uzlaşı içinde olmaları da gerekiyor. Bu şehir için her türlü fedakârlığı yapıp geriye eserler bırakacaksınız. Şehre ne kadar katkı koyabilirsek bu bizler için büyük onur” şeklinde konuştu.

Bursa’da kent dinamikleri ve işadamlarıyla yüzlerce trilyonluk iş yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu kentte oluşacak rantın burada kalmasından yanayız. Son olarak S plakaların satışı örneğinde olduğu gibi. 670’i aşkın plaka sattık. Son 6 ayda buradan 80 trilyon gelir sağladık. Bu ne demek? Bursa’ya bu kadar fazla yatırım yapmak ve performansın bu kadar yükselmesi demek. Yapılan yatırımlar da belediyenin performansını gösteriyor. Yakında her yerde Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasını göreceksiniz. Proje üretmek kolay değil, herkesin projesine açığız” dedi. Proje için yarışmalar yapılmasına rağmen halktan katılım alamadıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Yeter ki proje ve fikir üretilsin. Biz üreteceğimiz projeleri önce halka sunuyoruz ama ses çıkmıyor, kimse fikir belirtmiyor, kimse cevap bile vermiyor. Sormasak iş bitince “Bu böyle mi yapılır?” diye söylerler. Bursa’nın eksikleri belli, halkın beklentileri belli. Kadrolarımız yüzlerce proje üretiyor, biz Bursa’yı tanıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’ya en güzel eserleri kazandırma noktasında önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, sadece belediyenin yaptıklarıyla şehrin kalkınmayacağını, herkesin şehirde her köşede çeşitli yatırımlar yapması gerektiğini belirtti.

Yerel yönetimlerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin çok önemli olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Halkın içinde olmak gerekiyor. Halka rağmen değil, halkla beraber çalışıyoruz. Anketler yapıyoruz. Vatandaşlar her şeyi çok iyi görüyor. Yaptığımız anketleri kendimizi kontrol etmek ve şehrin fikirlerini almak için yapıyoruz, bu yüzden de anket sonuçlarını açıklamıyoruz. Ancak bizler bu anketlere göre politikalarımızı belirliyoruz” açıklamasını yaptı.

Başkan Altepe, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’dan Balkanlara kadar her alanda yapılan yatırımlardan örneklerin yer aldığı bir sunumla Siyaset Okulu katılımcılarını bilgilendirdi. Katılımcıların sorularını da cevaplayan Başkan Altepe’ye Bahçeşehir Üniversitesi tarafından da bir teşekkür belgesi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: