Başkan Aşkın, Turizm Haftası'nı Kutladı

Kula’nın turizme yönelmesinin ciddi arayışlar sonucunda ortaya çıktığının belirten Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçede...

Kula’nın turizme yönelmesinin ciddi arayışlar sonucunda ortaya çıktığının belirten Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçede ticaretten turizme geçişinin çok zor olduğunu, bu noktada sadece yerel yönetimlere iş düşmediğini, bununla birlikte Kula halkına da ciddi görevler düştüğünü söyledi.

Aşkın, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren dünyanın en önemli ekonomik sektörlerinden biri haline gelen ve 21. yüzyılda da bu önemi giderek artmakta olan turizm sektörü Türkiye ekonomisinin de adeta motor gücü olmuştur. Turizm sahip olduğu özellikleri nedeni ile bacasız sanayi olarak adlandırılmış ve bu adlandırma bu sektörü tanımlamaya çok iyi uymuştur. Bu nedenledir ki 21. yüzyılda yükselen en büyük değer turizm olacaktır. İnanç, kent, sağlık ve doğa turizminin her türlü zenginliklerinin görüldüğü kentimiz, bu değerlerden nasibidini girişimlerimiz ve Kulalı vatandaşlarımızın desteği ve ilgisi ile alacaktır. 21. yüzyılda elimizdeki bu değerlerle ortaya çıkmanın ve kazancımızı artırmanın, bunun yanında Kulamızı dünyaya tanıtmanın zamanınıdır. Belediyemiz olarak 1996 dan itibaren bu öngörü ile hareket ederek çalışmalarımızı başlattık.İnanç, Sağlık, Doğa ve Kent turizminin tüm zenginliklerinin sergilendiği kentimizi, dünyaya ve Türkiye’ ye tanıtmak ve ekonomik bir değer olarak Kulamıza geri dönüşümünü sağlamak için projeler hazırladık ve uygulamaya başladık. Kula turizmi çok geç fark etti. Ticaretin ve imalatın yoğun olduğu bir bölgede turizme geçiş her zaman çok sancılı ve sıkıntılı olur. Kula’da var olan turizm potansiyelini bizler ticaretin ve imalatın sekteye uğradığı yıllarda fark etmeye başladık. Fark etmemiz ile birlikte Kula’nın ekonomi rotasını turizme çevirme yönünde ciddi atılımlar yaptık. Yapmış olduğumuz atılımlar tabiî ki yeterli değil. Turizm alanında topyekün olarak hareket etmek lazım. Esnafımızla, vatandaşımızla, lokantacılarımızla önce turizmi kabullenmemiz gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Başkan Aşkın, Kula’nın Türkiye turizmine “Beşi Bir Yerde Turizm” imkanı sunduğunu da belirtti, "Kent turizminde 880 tanesi birinci dereceden olmak üzere toplam 3 bin tarihi evi; her yıl on binlerce kişiyi ağırlayan Yunus Emre Ve Tabduk Emre Türbesi ile inanç turizminde; Türkiye’nin en genç yanardağları ve 137,5 hektar alanda perilerin armağanı "Kuladokya"; Börtlüce Mağarası ile doğa turizminde; el sanatları-demirciler arastası, bakırcılar arastası ile ahilik teşkilatının sembolü olan yarenleri ve 50 adet yöresel yemeği ile kültür turizminde; Romalılar'dan kalma tarih Emir Hamamları ile sağlık turizminde beşi bir yerde turizm olanağı sunuyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: