Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Belediyesi DAKA işbirliğinde yapılan ‘Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırma’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
TRT Gap Diyarbakır Radyosunda sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu’nun yaptığı ‘Yöremizden’ adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, uygulamada olan projeler hakkında konuştu. Muş’un kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Başkan Asya, “Köklü ve şanlı bir geçmişe sahip ilimizi medeniyet kodları üzerine yeniden inşa etmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra tarihi bölgelerimizin de çehresini değiştirmek üzere projeler hazırlıyoruz. Erzurum ve Bitlis caddeleri olarak bilinen tarihi çarşımızda da bu kapsamda sokak sağlıklaştırması projesini uyguluyoruz. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile işbirliği içinde uygulamaya başladığımız bu projemizle ilimizin turizmine katkı sağlamayı umuyoruz” dedi.
Şehrin tarihi çarşısı olarak bilinen bölgeyi, uygulayacakları sağlıklaştırma projesi ile yeniden canlandıracaklarını belirten Başkan Asya, bu sayede turizmde de ciddi bir hareketlilik olacağını söyledi. Söz konusu bölgedeki yapıların cephelerini tek tip giydirileceğini belirten Başkan Asya, yol ve kaldırımlarında tarihi dokuya yakışır bir şekilde doğal taşlarla kaplanacağını kaydetti. Söz konusu yolların trafiğe kapatılacağını da vurgulayan Başkan Asya, yapılacak çalışmaların sonunda tarihi Muş çarşısının ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.
Muş’un önemli tarihi değerlerinin Yukarı Çarşı mevkiinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Asya, bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkması için ‘Bin Yıllık Geçmişten Bin Yıllık Geleceğe’ projesini hazırladıklarını ve bunu sağlıklaştırma projesi ile bütünleştirerek şehri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Projenin şehrin ekonomisine ve turizmine ciddi katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Asya, esnafların işletmelerini güncelleyerek daha iyi kazanç elde edebileceklerini ifade etti. Başkan Asya, “İlimizin tarihi dokularının yer aldığı ve Muş açısından hala cazipliğini koruyan Alaattin Bey Camii, Hacı Şeref Camii, Ulu Camii, Yıldızlı Han, Karasu Hamamı, Müştakbaba ve Zemzemin Türbeleri Minare Mahallesi’nde yer almakta olup, etrafından oluşan köhne ve betonarme yapılar içerisinde kaybolmaya yüz tutmaktadır. Muş’un tarihi değerlerini ortaya çıkarmak ve bulundukları bölgeye giden Erzurum Caddesi ve etrafında bulunan Bitlis Caddesi, 135. ve 136. sokaklarının cephe ve yol sağlıklaştırmalarının yapılarak tarihi değerlerimizin bulunduğu bölgeyi daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Burada uygulayacağımız proje ile hem tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkmasını sağlayacağız hem de yöresel ürünlerin pazarlanabileceği bir ortam oluşturacağız. Projemizin bir başka gerekçesi de tarihi çarşının canlanmasıyla turistik faaliyetlerde artışların sağlanarak turizm sektörü paydaşlarının kapasiteleri ve işlevselliğinde artışlar sağlamaktır. Kurban Bayramı öncesi başlattığımız projemizi kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz