Başkan Atasoy’dan Türk-alman Dostluğu İçin 1 Milyon Euro'luk Proje

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türk-Alman dostluğu için 1 milyon Euro’luk proje...

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türk-Alman dostluğu için 1 milyon Euro’luk proje antlaşması yaptı.

Atasoy, merkezi Almanya’da bulunan 1953 yılında kurulmuş bütün Avrupa devletlerinde örgütlü olan Almanya Hamm Kadınlar Çalışma Grubu ile protokol ve proje anlaşması yaptı. Başkan Nezaket Emine Atasoy yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Almanya iki dost ve müttefik ülkedir. Devletlerarası ilişkilerimiz toplumlar arasında da geliştirilmelidir. Bunun için bizim gibi kuruluşlar birlikte proje anlaşmaları yapmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılacak olan projenin adı ise ‘Kamu Sivil Toplum Kuruluşları Diyaloğu’ olarak belirlendi. Projenin ortaklığını yapacak olan kuruluşlar Almanya Hamm Büyükşehir Belediyesi, Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, Hamm Kadınlar Çalışma Grubu, İzmir İl Dernekler Müdürlüğü, İzmir Üniversiteler Platformu. Projenin kaynağı ise Avrupa Birliği.

Projenin imza töreni, Hamm Sosyal Entegrasyona Daire Başkanı Wolfgan Müller, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Hizmet Gönüllüleri Başkan Yardımcısı Meral Ercan, yine aynı daireden ve projenin tercümanlığını yapan Zafer Sezer, Sabahattin Şentürk, Remziye Aslan ve basın danışmanı Ahmet Salıncaklı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: