Başkan Aydın'dan Tatilcilere Uyarı

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, okulların kapanması ve çalışanların izin dönemine...

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, okulların kapanması ve çalışanların izin dönemine girmesiyle birlikte yaz tatiline çıkacakları trafik kurallarına uymaları konusunda uyarararak, "Yolların kralı değil, kuralı vardır. Tatil yolları kana bulanmasın” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Nesil Aydın, okulların kapanması ve çalışanların izin dönemine girmesiyle trafikte yaşanan ortak hareketin beraberinde kazaları meydana getirdiğini belirterek, araç sürücüleri ve tatilcileri trafik kazaları konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Tatil dönemlerinde kazaların arttığına dikkat çeken Aydın, tatilcilerin daha dikkatli olmalarını isteyerek, “Tatil yolları kana bulanmasın. Yaz mevsimine girilmesi ve tatile çıkan vatandaşlarımızın ortak hareketiyle birlikte bu dönemlerde ölümlü ve yaralamalı kazalarda büyük artışlar olmaktadır. Bu yüzden sıcakların artış gösterdiği bu dönemde çocuklarıyla birlikte tatile çıkan tüm aileleri trafik kuralarına uymaya davet ediyor, mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şehirler arası yolculuklarda sıcaklardan dolayı asfaltın eriyip ziftlendiğini ve bunun için karayolu ya da belediyelerin mucurla onarma yolunu seçtiğini kaydeden Aydın, bu tür satıhlı yerlerde daha dikkatli araç kullanılması gerektiğine değinerek, “Mucur ve ziftlerden etkilenmemek için bu yerlerde hız yapılmamalı. Yine uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanılmamalı. Araçların mutlak periyodik bakımları yapılmalı. Aşırı hızlı araç kullanımı ve hatalı solama yapılmamalı. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesislerinde mola vererek mutlaka dinlenmelidir” dedi.

Uzun yol taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine de önerilerde bulunan Aydın, şunları kaydetti:

"Yola çıkarken aracınız tam bakımlı olmalı. Far ayarlarınız karşıdan gelen sürücünün gözünü almamalı. Araç kullanırken yorgunluk hissetmeniz durumunda, yol güzergahında bulunan uygun yerlere park edip mutlaka dinlenin. Dinlenme süresini özellikle aracın dışında veya müsait ortam varsa uyuyarak değerlendirin. Araç kullanma sürelerini aşmayın. Aşırı sıcaklar ve yollardaki trafik yoğunluğu dolayısıyla biran önce gideceğiniz yere varmak için ana yol güzergahların dışına çıkmayın. Yolculukta mutlaka bakımlı olan yolları tercih edin."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: