Başkan Bahçeci, 10 Kasım Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Bahçeci mesajında,...

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Bahçeci mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74. yılında minnet, rahmet ve hasretle anıyoruz." dedi.

Atatürk'ün önderlik ettiği İstiklal mücadelesi ile vatanın kurtarılmasını, kurduğu Cumhuriyet ile de Türk milletinin kendi devletine sahip olmasını sağlayan büyük bir lider olduğunu ifade eden Bahçeci, mesajına şöyle devam etti: "İleri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan eşsiz bir liderdir.
Ömrünü milletine adamış olan Atatürk, 'benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar' demek sureti ile kurduğu Cumhuriyet’e, sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye ulaşılmasını öğütlemiştir. Bizler de bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak için çalışmalı, çabalamalı, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalı, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmeliyiz. Bu vesile ile 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74. yılında, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizle birlikte rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: