Başkan Başer, muhtarlarla ilin sorunlarını konuştu

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilde Abide İşhanı içerisinde faaliyet gösteren Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek,...

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilde Abide İşhanı içerisinde faaliyet gösteren Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Başer, Yozgat’ın 21 mahallesi olduğunu ve meclis kararı ile yeni iki mahallenin daha ilave edilmesiyle bu sayının 23’e çıktığını hatırlattı. Başer, "Geçtiğimiz günlerde yeni 2 mahallemizde muhtarlık seçimi yapıldı. Ben de bu vesile ile hem yeni muhtarlarımıza hayırlı olsun dileklerinde bulunmak, hem de diğer muhtarlarımızla birlikte çay içmek istedim. Yozgat merkezimizin nüfusu hızla artıyor. Her ne kadar genelde göç versek de Yozgat merkezde nüfusumuz 73 binden 75 binin üzerine çıkmıştır. Yozgat merkezimiz sürekli göç almakta, inşallah önümüzdeki yıl nüfus tabelamıza 80 bin yazdıracağız. Çünkü, üniversitemiz, polis okulu, hızlı tren, havaalanı ile Yozgat’ımız marka şehir olma yolunda ilerlemektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Katlı otopark inşaatına bu yıl başlayacaklarını, Eski Sanayi Sitesi'nde ise yeşil alanı, kültür merkezi, ticaret alanlarını yer aldığı lüks konutların yükseleceğini ifade eden Başkan Başer, şunları söyledi: "Burası hem Yozgat’ımızı çirkin görüntüden kurtaracak hem de Yozgat’ımız bir çehre kazanmış olacak. Eski Sanayi’nin yeri ile ilgili TOKİ ile ön protokolümüzü yaptık. Önümüzdeki günlerde inşallah mal sahipleri ile bir çalışmamız olacak. Onları davet edeceğiz. Eski Sanayi Sitesi’ndeki çalışmamız yıl içerisinde başlamış olacak. Karayolları'nın olduğu yere hem valilik binası hem Yozgat Belediye binasını götürmeyi planlıyoruz. Proje aşamasında, tamamlandığında Yozgat’ımız Çamlığı ile Şahin Tepesi ile farklı bir ortama kavuşacak. Şahin Tepesi projemizi en geç bu yıl festivale yetiştirmeyi düşünüyoruz. Çevre düzenlemesini planladık, binası hayırsever işadamımız Bilal Şahin tarafından yapıldı. Karın kalkması ile yıl içerisinde çevre düzenlemesine başlıyoruz. İnşallah Yozgat insanı düğünlerini, nişanlarını, önemli günlerini Şahin Tepesi’nde yapma imkanı bulacak. Şahin Tepesi'nin en önemli özelliği çamlığın yükünü alacak olmasıdır."

Reklam
Reklam

Bu yıl çok ağır bir kış mevsimi geçirdiklerini kaydeden Başkan Başer, "Bu kış mevsiminde belediye olarak 2 bin 500 ton tuz kullandık. Cadde ve sokaklarımızda maalesef tuzdan dolayı ciddi bozulma oldu. Şu anda piyasadaki kepçe ve traktörleri kiraladık, işçilerimiz seferber oldu, tüm mahallelerimizde bir temizlik kampanya başlattık. 7 Nisan’da Çiğdem Şenliğimiz var. Onun hazırlıklarını hızla yapıyoruz. İnşallah Anayasa Mahkemesi Başkanımız Haşim Kılıç Bey de bu şenliğe katılacak." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: