Başkan Batallı: GDO'lu Pirinç Konusunda Kamuoyu Yanlış Bilgilendiriliyor

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, Gıda Tarım...

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ABD Tarım Eteşeliği’nin dünyada GDO’lu pirinç olmadığını açıklamasına rağmen toplumun yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Türkiye gündeminde yer alan GDO’lu pirinç olayıyla ilgili bir değerlendirme yapan ve sağduyu çağrısında bulunan Batallı, kamuoyuna yaşanan durumun ülke için çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını kaydetti. Gerek tüketicilerin yanlış bilinçlendirilmesi ve gerekse ülke ekonomisinin kötü yönde etkilenmemesi için herkesin sorumluluk içinde davranması gerektiğini aktaran Şahin Batallı, “Özellikle son günlerde yaşanan bu problem ülkemizdeki GDO’lu ürünler ile ilgili kanundaki boşluklardan dolayı yaşanan bir regülasyon sonucudur. Bunun sonucunda da firmalar mağdur olmaktadır. Kanunun çıkarılmasından sonra gerekli alt yapının oluşmaması bu tür belirsizlikleri de beraberinde getirmiştir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İnceleme aşamasında olan bir konuda erken hükümler vermenin, insanları ve firmaları mağdur etmenin hukuken de yanlış olduğunu vurgulayan Batallı şu açıklamayı yaptı; "Halen analizlerle ilgili tartışmalar bile netleşmeden, firmalara suçlar isnat etmekte ileride başka hukuki sonuçlar doğuracaktır. Yüce yargının bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için herkesin hukukun belirlediği sınırlar içinde kalması gerekmektedir. Aksi takdirde tüm firmalar Türkiye’de yakın dönemde mağdur duruma gelecektir. Raflara 1 gram dahi ürün koyabilecek firma ortada kalmayacaktır. Olay netleşmeden peşin hükümler vermek ve firmaları haksız yere hükümler altına almak doğru değildir. Avrupa Birliği’nin GDO’lu ürün standartlarına uygun olarak ülkemizin yasa ve yönetmeliklerinin çok acilen yeniden düzenlenmesi ve kanundaki bu boşlukların giderilmesinde büyük yarar bulunmaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: