Başkan Bekir Keskin: “çevre Yolu Ödemiş’e Soluk Aldırır”

Ödemiş’te şehir merkezinin güneyinden geçmesi planlanan ancak 45 yıldır net bir ilerleme sağlanamayan çevre yolu...

Ödemiş’te şehir merkezinin güneyinden geçmesi planlanan ancak 45 yıldır net bir ilerleme sağlanamayan çevre yolu ile ilgili bir açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin sürecin hızlanmasını istediğini söyledi. Çevre yolunun ilçeye soluk aldıracağını ifade eden Keskin, güney çevre yolunun yanı sıra kuzey çevre yolu için de hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Ödemiş’te çevre yolu konusunun birçok ilçenin gerisinde kaldığını dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Çevre yolu nüfusu artan, yerleşim alanı genişleyen, tarım ve hayvancılığa bağlı olarak çeşitli dönemlerde hareketliliği artan Ödemiş için artık bir gereksinim. Bütün yükü ilçe merkezindeki caddelere yüklemek trafik sıkıntısını artırıyor. Konunun bir de trafik akış güvenliği yönü de var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“YENİ GÜZERGAH İLE BÖLÜNMENİN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Geçmişte Ödemiş Belediyesi’nin çevre yolunu yapmak için girişimlerde bulunduğunu ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunun gerçekleşemediğini belirten Keskin, “Çevre yolu konusunda bilindiği üzere yasal süreçler yaşandı. 18-B uygulaması iptalleri oldu. Biz daha sonra 2011 yılında belediye meclisimizle çevre yolunun gerçekten çevreyi dolaşan ana bir damar olabilmesi için güzergah değişikliği yaptık. Güzergahı ilçenin dışına en güneyine kaydırdık. Şimdi ki istikamete göre Ödemiş’in girişinde oluşturulacak göbekten girecek araçlar şehri hiç bölmeden Otogar’a ulaşacak. Buradan da yine şehri güneyden dolaşarak Birgi-Kiraz kavşağına ulaşacak. Daha önceki planda çevre yolu Üç Eylül Mahallesi’nde Ziraat Yüksekokulu ve Kantarcı Mevkii’nin tam ortasından geçiyordu. Bu da o bölgelerin ikiye bölünmesi demek olacaktı. Bu bölünmeye yapılan imar değişikliğiyle engel olundu. Ayrıca şehir merkezinin de güney sınırları da bir şekilde çizildi. Karayolları tarafından çevre yolunun yapılacağı belirtildi. Tapu şerhlerine başlandığını öğrendik. Yolun Kiraz-Torbalı duble yol çalışması ile birlikte ele alındığını biliyoruz. Ancak hepimizin isteği ilçenin de soluk alması adına çevre yolu girişimlerinin hızlanması ve çalışmaların sahada başlamasıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“ÇEVRE YOLUNA ENTEGRE PROJELER SÜRÜYOR”

Ödemiş Belediyesi’nin güncel haliyle çevre yolu planına uygun olarak projeler gerçekleştirdiğini söyleyen Keskin, “Birçok projemiz çevre yolu ile entegre olmuş durumda. Bunların en başında yapımı devam eden yeni otogar geliyor. Hayvan pazarımız zaten çevre yolu kıyısında yer alacak. Yeni yapılacak sebze halimiz de çevre yolu yakınında yer alacak. Ayrıca oto galerileri de çevre yolu kıyısında olacak. Hatta ilçemizin en yoğun ticaret merkezlerinden patates pazarını da çevre yoluna yakın hale getireceğiz. Bu şekilde ilçemizin tarım ve hayvancılığının ulaşımı da kolaylaşacak. Çevre yolunun yapımının ardından ilçemizin tam merkezinden geçen Ordu, Fatih, Mithatpaşa, Atatürk caddeleri Karayolları ağından çıkarılarak belediye ağına dahil edilecek. Çevre yolu sonrası bu caddelerimizi rahatlatacak çalışmalarımız da olabilir. Güney çevre yolu ile ilgili Karayolları’nı beklerken kuzey çevre yolu ile ilgili belediye olarak çalışmalarımız da sürüyor. Şehrimizin kuzeyini dolaşacak bu çevre yolu için kamulaştırmalar yaptık. Saraçoğlu Caddesi’nin kuzey çevre yoluna bağlantısını da hazırlıyoruz. Çevre yollarına bağlanacak tüm yollarda Ödemiş Belediyesi olarak gerekli rahatlamaları sağlamak hedefindeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz