Başkan Bozbey: Hedef, incirimizin dünyanın her yerine ihracatını sağlamak

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Akçalar İncir Festivali' büyük ilgi gördü....

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Akçalar İncir Festivali' büyük ilgi gördü. Başkan Bozbey, “Bölgede çok güzel incir yetişiyor. Hedefimiz bu değerli ürünün dünyanın her yerine ihracatının artmasını sağlamak.” dedi.
Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen incir festivaline çok sayıda Nilüferli katıldı. Etkinlikte, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, incir ve incirden yapılan reçeliyle, tatlısıyla, pastası ve kekiyle lezzet şöleni sunan çeşitli ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Başkan Bozbey, festivalin açılış konuşmasında, Nilüfer'de yetişen ürün çeşitliliğine dikkati çekti.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın da katıldığı festivalde, konuşmaların ardından 'En Kaliteli İncir Yetiştiriciliği' ve 'En Leziz İncir Tatlısı' yarışmalarında dereceye girenlere ödül ve plaketleri verildi.
Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin de jüride yer aldığı etkinlikte, 'En Kaliteli İncir Yetiştiriciliği' kategorisinde ilk sırayı Figen Ulutürk alırken, ikinciliği Mehmet Arıca, üçüncülüğü ise Mehmet Bayram elde etti.
'En Leziz İncir Tatlısı' kategorisinde ise ilk sırayı Ayşegül Akdeniz alırken, ikinci Serap Karakış, üçüncü ise Figen Ulutürk oldu. Ödül töreninin ardından, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Program sonunda, havai fişek gösterisi ise gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz